{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn lieverdje

Hoe ik je onvoorwaardelijk lief heb

Afbeelding blog 'Mijn lieverdje' Achtergrond blur afbeelding

Och och mijn lieve meisje.

Wat zat je jezelf in de weg vandaag.

Echte driftbuien, die ik nog niet echt kende van je. Schreeuwen en tieren en een duidelijke "ik vind jou niet meer lief mama!"

Teveel prikkels? Indrukken? Nieuwe dingen op je pad? Of last van je zusje misschien.. die opeens een eigen plan trekt, waardoor je steeds de grip verliest en naast je eigen activiteit de behoefte hebt, ook die van haar in de gaten te houden. Doodvermoeiend ook natuurlijk.

's avonds na flink treuzelen sta je, een stuk later dan Bobbi en mij, onder de douche. Als wij er aan toe zijn om af te drogen begin je ons nat te spatteren. Nadat ik een paar keer heb gevraagd of je wilt stoppen, zet ik de douch uit. Dit is de tricker.. Je ontploft.

Vrij snel gaat het al niet meer over de douch, maar over een verkeerde handdoek die ik heb klaargelegd.

Ik ben ondertussen Bobbi aan het afdrogen, maar blijf bij je in de buurt.

"Je mag best boos zijn, maar ik vind het niet fijn als je zo tegen me schreeuwt. Als het lukt rustig te worden wil ik met je praten". Dit herhaal ik een paar keer om te laten weten dat ik er ben, dat ik je niet negeer. Je wordt rustiger. 

Ik ben klaar met Bob, loop naar je toe, ga door mn knieën en leg uit waarom ik een grote handoek heb klaargelegd. Ondertussen wikkel ik je in en neem ik je mee naar je kamertje. Al knuffelend vertel ik je waarom ik er voor koos de douch uit te doen. Je knikt en zegt dat je eigenlijk boos was, omdat je niet alleen wilde douchen. "Wij stonden al een tijdje onder de douch natuurlijk! Misschien kun je de volgende keer meteen komen?" Je vindt het een goed idee. Ik wil aanstalte maken om aan te kleden. Maar je houdt me tegen. "Ik vind het zo fijn even zo samen te zitten mama". We besluiten nog tien tellen heel erg te knuffelen. Hierna kleed je je aan. Zelf, want dat kan je al zo goed. Tot slot lezen we uit "mijn lieverdje".

Ik hou van je als je het ziet en als je het niet ziet

Ik hou van je als je tegen me aan kruipt èn als je tegen me tiert.

Ik hou van jou, omdat je mijn kindje bent, maar ook al je je eigen leventje leidt

Ik hou van jou voor eeuwig..

En altijd


Gequote uit het liefdevolle prentenboek: "Mijn lieverdje" van Astrid Desbordes

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je