{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn leven als pop(ster) #gastblog

Een nieuwe naam en een nieuw leven. Dat mijn wereld er zo anders uit zou zien had ik een aantal jaar geleden niet kunnen denken.

Afbeelding blog 'Mijn leven als pop(ster) #gastblog'

Wie ben ik en waar kom ik vandaan? Ik zal jullie vertellen hoe het ooit begon en hoe mijn leven er nu uit ziet. Maar allereerst zal ik me even voorstellen. 

Hoi ik ben Stella, hoe oud ik precies ben weet ik niet, maar ik schat een jaar of vijf. Mijn leven begon ooit in een fabriek op een lopende band. Toen mijn rubberen lichaam zich had gevormd kreeg ik een mooie regenboog jurk met de letters K3. Ik vormde samen met Josje en Karin een drie eenheid, mijn naam was Kristel. 

Toen ik werd gekocht was mijn eerste moeder helemaal weg van mij. Ze speelde met me, mijn haren werden gekamd en ik mocht regelmatig optreden. Mijn leven was goed en met mijn vriendinnen vermaakte ik me prima. Maar na een tijdje merkte ik dat mijn moeder me niet meer zo vaak oppakte als dat ik gewend was. Mijn vriendinnen en ik maakte ons zorgen en niet geheel onterecht. Tijdens een ochtend toen de gevreesde opruimdag kwam was het met me gedaan. We wisten dat deze dag ging komen, maar toch deed het pijn. Samen met wat anderen werden we in een tas gestopt en afgeleverd bij een winkel. 

In de winkel werden we bekeken en op een plank gezet en zo sleten we onze dagen. Af en toe kwam er een potentiële poppenmoeder voorbij maar de poppenmoeders hadden ook moeders waarvan we niet mee naar huis mochten. Altijd was het weer een teleurstelling tot op een dag een meneer voorbij kwam. Ik ken hem als oom Jurk. Oom Jurk nam me mee naar een huis van een klein meisje. Het meisje was nog maar 1 jaar oud en ik snapte niet zo goed wat ik hier kwam doen. Een dagje speelde ze met me maar al snel belande ik weer in een speelgoedkist. Daar lag ik een jaar lang te wachten op wat komen ging. 

Steeds als de kist open ging had ik goede hoop dat ik dit keer wel gepakt zou worden, maar altijd was het een knuffel of een ander fel gekleurd speeltje. Tot een paar dagen geleden het wonderlijke gebeurde: ik werd opgepakt door mijn nieuwe moeder. Ze was groot geworden in dat jaar dat ik op de bodem van de speelgoedkist had gelegen. Voorzichtig bekeek ze me en bewoog mijn armen en benen heen er weer. Mijn naam was haar onbekend dus ik kreeg een nieuwe, vanaf die dag ga ik door het leven als Stella. 

Ik ben zo gelukkig met mijn nieuwe leven en mijn nieuwe moeder. Ik mag iedere dag met haar onder de douche en als ik ben afgedroogd mag ik spelen. Ik loop over boomstammen en glij van verschillende glijbanen. Ook mag ik af en toe op de wip wap. Gisteravond werden voor het eerst mijn tanden gepoetst, ik vond het fantastisch. Gelukkig is mijn moeder Elfa heel opmerkzaam en vertelde aan haar moeder dat mijn jurk vies was. Vannacht mocht ik dus in een geleende poppen pyjama slapen en is mijn jurk weer heerlijk schoon geworden. Binnenkort gaan we shoppen en krijg ik nieuwe kleren, daar heb ik nu al zin in. 

Stiekem hoop ik ook op nieuwe vriendinnen, maar dat komt met de tijd. Voor nu geniet ik van mijn nieuwe leven en ik hoop dat ik nog heel lang bij mijn nieuwe poppenmoeder mag blijven.   

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je