{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn kleuters zijn niet bang voor de Cito

Helaas worden kleuters getoetst door middel van de cito. Zo ook die van mij.

Afbeelding blog 'Mijn kleuters zijn niet bang voor de Cito' Achtergrond blur afbeelding

Gister begonnen met taal bij mijn groep 1. In twee delen neem ik het bij ze af. Zittend aan een tafel met potlood en kartonnetje. Hoe onkleuters wil je het hebben? Maar het moet. En mijn kleuters?....

Groep 2 was boos dat zij het niet mochten doen. Zij wilden namelijk ook uit dat boekje werken. De vorige keer vonden ze het namelijk wel heel erg leuk. Het is natuurlijk niet eerlijk dat groep 1 dit nu mag doen. Hoor ik dat nu goed? Vonden ze het leuk? Top! Dan heb ik het de vorige keer op een goede manier gedaan.Ondertussen staat mijn groep 1 te juichen. "Nu zijn wij ook groot, hè juf?" "Tuurlijk, jullie zijn echte kanjers." 

Na groep 2 en mijn allerjongste kleuters weggebracht te hebben, start ik met de cito. Het is lastig om het niet voor te zeggen en regelmatig roept er iemand wel het antwoord door de klas. Maar uiteindelijk heeft iedereen door hoe het werkt. Binnen 20 minuten hebben we het eerste gedeelte gedaan en roepen ze of ze nog een gedeelte mogen maken. Super fijn!

Vandaag deel twee gemaakt. En ook dit keer waren de andere kleuters boos en stond groep 1 te juichen. Waarom? Waarom willen ze zo graag een cito maken? Ook dit keer ging het weer heel fijn.

Net de cito's nagekeken en het resultaat? Ik heb ze bekeken, maar ik weet allang wat mijn kleuters kunnen. Daar heb ik echt geen cito voor nodig!

Fijne dag

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je