Snap
  • Kind

Mijn kleuters zijn niet bang voor de Cito

Helaas worden kleuters getoetst door middel van de cito. Zo ook die van mij.

Gister begonnen met taal bij mijn groep 1. In twee delen neem ik het bij ze af. Zittend aan een tafel met potlood en kartonnetje. Hoe onkleuters wil je het hebben? Maar het moet. En mijn kleuters?....

Groep 2 was boos dat zij het niet mochten doen. Zij wilden namelijk ook uit dat boekje werken. De vorige keer vonden ze het namelijk wel heel erg leuk. Het is natuurlijk niet eerlijk dat groep 1 dit nu mag doen. Hoor ik dat nu goed? Vonden ze het leuk? Top! Dan heb ik het de vorige keer op een goede manier gedaan.Ondertussen staat mijn groep 1 te juichen. "Nu zijn wij ook groot, hè juf?" "Tuurlijk, jullie zijn echte kanjers." 

Na groep 2 en mijn allerjongste kleuters weggebracht te hebben, start ik met de cito. Het is lastig om het niet voor te zeggen en regelmatig roept er iemand wel het antwoord door de klas. Maar uiteindelijk heeft iedereen door hoe het werkt. Binnen 20 minuten hebben we het eerste gedeelte gedaan en roepen ze of ze nog een gedeelte mogen maken. Super fijn!

Vandaag deel twee gemaakt. En ook dit keer waren de andere kleuters boos en stond groep 1 te juichen. Waarom? Waarom willen ze zo graag een cito maken? Ook dit keer ging het weer heel fijn.

Net de cito's nagekeken en het resultaat? Ik heb ze bekeken, maar ik weet allang wat mijn kleuters kunnen. Daar heb ik echt geen cito voor nodig!

Fijne dag

7 jaar geleden

Super dat ze het leuk vinden! Dat is het allerbelangrijkste

7 jaar geleden

Dan is het inderdaad geen probleem, maar ik heb ook kleuters gehad die het helemaal niks vonden. Maar wat goed dat ze bezig zijn met je dochter en verder gaan kijken. Ik ben benieuwd wat eruit komt! Hou je mij op de hoogte?

7 jaar geleden

Hier kreeg mijn jongste dochter ook met iets ouder als 3 een cito op de peuterspeelzaal. Ze vondt het heel erg leuk om te doen en er kwam eigenlijk al uit wat we wisten. Een eigenwijze dondersteen die een stuk voorloopt op de rest, Mijn oudste zit op de Montessori en heeft ook een cita gehad, super trots dat het kind was. Het resulteerde in dat ze nu werkjes van groep 3 zit te doen, omdat dit beter aansluit bij haar denkniveau (ze gaat na de zomervakantie naar groep 3) Zij vinden het leuk en ik ben super trots. Al was ik even trots geweest als ze het minder goed hadden gedaan.

7 jaar geleden

Hier ook een kleuter die het leuk vind. Ze hebben bij haar ook na een maand school cito toets afgenomen. Die scoorde ze al erg goed. Laatste toets had ze bij rekenen 0 fouten en bij taal 2. Was bij de juffen en meester al bekend dat ze slim is, nu blijkt het dus ook zo te zijn. Zijn nu bezig met onderzoek naar hoogbegaafdheid. Ik vind het fijn om bevestiging te krijgen en mijn kleuter vind het gewoon leuk. Prima dan toch?!