{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn kleuterklas in deze Sinterklaastijd

De maanden november en december vind ik heerlijk. Veel leerkrachten klagen over te drukke kinderen, maar daar heb ik niet zo last van. :-)

Afbeelding blog 'Mijn kleuterklas in deze Sinterklaastijd' Achtergrond blur afbeelding

Een week voordat de sint komt, praten we over de sint. Wat gaat hij dit jaar doen. Hoe zijn de pieten. Hoe gaan ze eruit zien. Ja ja, mijn kleuters praten over de kleur van piet. En heeft hij cadeautjes voor ons meegenomen?

De maanden november en december vind ik heerlijk. De sfeer. De dingen eromheen en dan die fantasie. Elk jaar verzinnen we op school weer een mooi verhaal rondom de Sint. En elk jaar lukt het weer om de hele school enthousiast te krijgen. Dit jaar zijn de pieten ziek.... en gister waren de leerkrachten ziek! Iedereen had groene stippen. Gekregen doordat we mandarijnen met groene stippen hadden gegeten. Een kleuter zei nog tegen mij: "Je had naar mij moeten luisteren, domme juf". "Uhh ja, je hebt helemaal gelijk." Gelukkig kwam de dokter en gingen de groene stippen na 3 uur eindelijk weg!

Mijn klas is er druk mee bezig. Er worden brieven geschreven en tekeningen gemaakt. Gister mochten ze ook hun schoen zetten. Het resultaat? Een rommelig klas en overal pepernoten. De kinderen vonden het geweldig en mijn klas is nog nooit zo netjes opgeruimd geweest! Ook stond er vandaag op de planning om pepernoten te bakken. Super om te doen met de kinderen. Aan het einde kregen ze allemaal een zakje mee naar huis.

Volgende week komt Piet met de kleuters gymmen en 4 december mogen we de sint en zijn pieten verwelkomen op school. Hij neemt zelfs zijn pietenband mee . (lees: Juf Joyce heeft haar vader en zijn band geregeld) Helaas is dit op een vrijdag, maar ik kom die dag gewoon samen met mijn ventje naar school. Kan hij er ook nog van genieten.

Mijn kleuters genieten en ik ook. Het is zo leuk om allemaal dingen met ze te verzinnen. Nog een weekje en dan is het kerst.... Ook zo'n heerlijke tijd!

Hoe vinden jullie de sinterklaastijd met jullie kind(eren)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je