Snap
  • Kind

Mijn kleuterklas in deze Sinterklaastijd

De maanden november en december vind ik heerlijk. Veel leerkrachten klagen over te drukke kinderen, maar daar heb ik niet zo last van. :-)

Een week voordat de sint komt, praten we over de sint. Wat gaat hij dit jaar doen. Hoe zijn de pieten. Hoe gaan ze eruit zien. Ja ja, mijn kleuters praten over de kleur van piet. En heeft hij cadeautjes voor ons meegenomen?

De maanden november en december vind ik heerlijk. De sfeer. De dingen eromheen en dan die fantasie. Elk jaar verzinnen we op school weer een mooi verhaal rondom de Sint. En elk jaar lukt het weer om de hele school enthousiast te krijgen. Dit jaar zijn de pieten ziek.... en gister waren de leerkrachten ziek! Iedereen had groene stippen. Gekregen doordat we mandarijnen met groene stippen hadden gegeten. Een kleuter zei nog tegen mij: "Je had naar mij moeten luisteren, domme juf". "Uhh ja, je hebt helemaal gelijk." Gelukkig kwam de dokter en gingen de groene stippen na 3 uur eindelijk weg!

Mijn klas is er druk mee bezig. Er worden brieven geschreven en tekeningen gemaakt. Gister mochten ze ook hun schoen zetten. Het resultaat? Een rommelig klas en overal pepernoten. De kinderen vonden het geweldig en mijn klas is nog nooit zo netjes opgeruimd geweest! Ook stond er vandaag op de planning om pepernoten te bakken. Super om te doen met de kinderen. Aan het einde kregen ze allemaal een zakje mee naar huis.

Volgende week komt Piet met de kleuters gymmen en 4 december mogen we de sint en zijn pieten verwelkomen op school. Hij neemt zelfs zijn pietenband mee . (lees: Juf Joyce heeft haar vader en zijn band geregeld) Helaas is dit op een vrijdag, maar ik kom die dag gewoon samen met mijn ventje naar school. Kan hij er ook nog van genieten.

Mijn kleuters genieten en ik ook. Het is zo leuk om allemaal dingen met ze te verzinnen. Nog een weekje en dan is het kerst.... Ook zo'n heerlijke tijd!

Hoe vinden jullie de sinterklaastijd met jullie kind(eren)

8 jaar geleden

Haha ja ze zijn echt hype. Gelukkig wordt dat met kerst minder maar dat duurt vaak maar kort.

8 jaar geleden

Super leuke tijden! Alleen een beetje jammer dat Sinterklaas en Kerst in dezelfde maand gevierd worden! Beetje druk :-/ Die kleuter van mij stond afgelopen nacht ook om 0330 uur aan mijn bed omdat hij wilde kijken of er iets in zijn schoentje zat....pffff....Beetje jammer ;-) Tis maar goed dat de kerstvakantie er snel op volgt want de kids zijn behoorlijk hyper na al het feestgedruis!

8 jaar geleden

Leuke jongen? hahaha Ach, ik hou van me vak. :-) (niet altijd hoor, hahaha)

8 jaar geleden

Ja, die band moest komen. Daar werd zo enthousiast op gereageerd vorig jaar.