{{ message.message }}
{{ button.text }}

mijn kleine mannetje naar de peuterspeelzaal..

Ik heb het lang kunnen uitstellen, maar nu moest mijn heerlijke peuter toch echt naar de peuterspeelzaal. Veel te stil in huis;)

Afbeelding blog 'mijn kleine mannetje naar de peuterspeelzaal..'

Ik doe mij altijd voor als nuchtere moeder. negen van de tien keer ben ik dat ook echt wel! Maar toch vind ik het nog niet nodig dat het kleine mannetje naar de peuterspeelzaal moet. Ik heb het dan ook behoorlijk lang uit weten te stellen. Eerst was ik te druk met de verhuizing.. toen ging we verhuizen een pracht reden om het nog even voor uit te schuiven. Toen kwam er een baby. Tja ik wil hem niet het gevoel geven dat hij weg moet als er een baby komt. BAM! Nog een mooie reden om hem nog niet op te geven. Dan de december maand. Hij was al zo van slag dat Sinterklaas en Opa Piet net zo plotseling weer verdwenen dat als ze kwamen. Dat kon hij echt niet handelen hoor, om dan ook nog te moeten wennen op school. En kom op, met de kerstvakantie erbij zou het echt onzin zijn om hem dan heen te brengen. Dat waren wel zo’n beetje alle smoesjes. Dus vandaag was toch echt zijn eerste dag.

Hij had er zo’n zin in. Het hele weekend liep hij al met zijn nieuwe rugtas op zijn rug. Elke avond zei hij: ‘ik ga morgen naar school hè?’ Ik ging me gewoon schuldig voelen dat ik het zolang uitgesteld had. Niet dat ik me zorgen maakte, hij red zich wel. Het afscheid liep dan ook zoals verwacht soepel. Geen tranen en hij zwaaide alleen omdat de juf dat zei.

Dit toch iets sentimentelere moederhart dan ik had verwacht was blij dat ik hem weer op kon halen. Tot mijn verbazing liep hij huilend achter de juf aan. Hij vond het wel leuk.. tot hij was uitgespeeld.

Toen vond hij het tijd om weer naar mama te gaan. Als hij wat in zijn hoofd heeft.. Hij vertikte het om wat te eten, dat deed hij wel bij mama. Zingen? Mama danst er altijd bij en dan hoef ik niet op een stoel te zitten.

Whoeps.. dat zag ik niet aankomen. Thuis storte hij zich direct op zijn koekje en drinken. Hij speelt de hele dag al juf. dus ben benieuwd hoe het donderdag gaat. Hij zegt dat hij nog niet weet of hij wel heen gaat. Wijsneus! Ik ben in ieder geval toch stiekem wel blij dat ik hem niet een half jaar eerder heb opgegeven. ;) 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je