Snap
  • Kind
  • post

Hoort er allemaal bij... Is dat zo?

Veranderingen in gedrag. Mijn kleine jongen verandert in een klein boefje

Mijn zoontje van 17 maanden is van zichzelf heel sociaal en vrolijk. Hij maakt iedereen aan het lachen, ook vreemde mensen. 3 weken geleden kwam er een verandering in zijn gedrag. Hij kwam opeens elke nacht, en dan minimaal 3x. We hebben van ellende een papflesje gegeven omdat we hem niet meer stil kregen. dat was dus FOUT... nu moeten we het afbouwen, want als we nu zijn kamertje inkomen, zegt hij al.. fles? dus we geven hem nu lauw water, dat helpt gelukkig wel een beetje want hij heeft gister weer een keer doorgeslapen. Hij krijgt nu ook duidelijk een eigen wil en kan ook behoorlijk boos worden. Hoort hij een nee, dan gaat hij met iets wat hij op dat moment in zijn handen heeft gooien en op de grond liggen en gillen. Ook met boodschappen doen, kan hij de hele winkel bij elkaar gillen omdat hij iets wilt wat niet kan op dat moment. Bij de gastouder is hij hartstikke lief en luistert hij heel erg goed, slaapt goed en is vrolijk. Zodra hij thuis is gaat hij weer de grenzen verkennen, niet luisteren enz. Het wordt nu wel een beetje vermoeiend, ik wil niet de hele tijd boos op hem zijn. Dat breekt mijn hart. Laten we hopen dat het een fase is waar hij nu in zit. Gelukkig heeft hij nog wel zijn momenten waar hij naar me toe komt voor een kroel en een kusje (L)

Klinkt dit bekent? Ik hoor graag jullie ervaringen.

10 jaar geleden

Gelukkig lees ik hier dat wat ik aan de hand heb met onze kleine in meer of mindere mate bij alle kinderen rond de leeftijd van 4 hebben. Helaas heeft zij het vaak in meerdere mate :( En inderdaad meestal thuis.... maakt het er niet gezelliger op :/ Ben wel vaak ten einde raad hiermee. Hopelijk gaat deze fase snel over dat, dat vrolijke meisje wat er in haar huist weer gezellig mee kan doen.... en de deugniet kan ik dan wel aan :)

10 jaar geleden

Je slaat de spijker op zijn kop, je gaat al gauw denken dat je het niet goed doet, maar gelukkig is het bij heel veel mama's heel herkenbaar. Dank je wel! :)

10 jaar geleden

Het is ook makkelijk om dat over het hoofd te zien. Je denkt al snel, wat heeft hij tegen mij, waarom misdraagt hij zich alleen bij mij, maar dat heeft een hele goed reden, je zou zelfs kunnen zeggen: "Je hebt het heel goed gedaan mams!"

10 jaar geleden

Ik hoorde van de gastouder dat hij ook ontdeugend is geworden, maar hij luistert wel heel goed :) Nu je dat zegt is het eigenlijk ook wel logisch. Ik kijk er ook meteen anders tegenaan!