{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn kleine grote mannetje wil gewoon alles zelf doen!

Erg handig zon huishoudelijk hulpje. Maar dan besef je ook ineens dat ze zo snel groot worden...

Afbeelding blog 'Mijn kleine grote mannetje wil gewoon alles zelf doen!'

Eigenlijk heb ik niet veel te klagen. Mijn avonturier is met 35 weken geboren en nog steeds lekker klein, dus ik heb lekker lang een baby aan hem gehad. Maar nu wil hij met alles helpen en zo niet alles zelf doen. 

De lampen aan, de wasmachine aanzetten, het flesje in de magnetron zetten, papiertjes in de prullenbak gooien. Wat een bijzonder goeie hulp heb ik bij de dagelijkse dingen. En zo trots is hij als weer een taak heeft volbracht. We applaudiseren er wat af thuis. 

Maar stiekem vind deze mama het best moeilijk om te beseffen dat mijn kleine man, niet meer zo klein is. 

Zo ook met het avond eten. Vlees en aardappeltjes eet hij graag, want dat mag hij zelf doen. Maar Pasta, bami of rijst vind hij maar een vreemde structuur hebben en gaat liever naar de hond. Dat frustreert me toch wel een beetje, want ik ben juist dol op pastas en rijst. Ten einde raad, en om maar niet teveel te pushen maak ik maar een potje warm. Maar sinds een tijdje gaat ook dat er niet in.

Vandaag had ik er de pest in en liet mijn kleine man met zijn bordje maar zitten en ging zelf maar eten. Wat bleek, die dondersteen wil gewoon alles zelf doen! Hij heeft het hele bordje smakkend leeg gesmuld. Niet helemaal netjes, maar ach schoonmaken mag hij ook 'zelluf doen!'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je