{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn kindje is te licht....

Afbeelding blog 'Mijn kindje is te licht....' Achtergrond blur afbeelding

Toen Indy werd geboren was ze 3910 gram. Een flinke baby dus. Ze begon meteen goed aan de borst te drinken en alles ging prima!

Maar daarna begon ze af te vallen...dat is natuurlijk normaal, maar op een gegeven moment moet dat gewicht wel weer omhoog gaan. Helaas gebeurde dat niet. De ene dag werd ze gewogen en was ze 50 gram aangekomen, de volgende dag was dat er weer af. Dat zorgde bij mij voor veel verdriet en onzekerheid. We besloten (samen met de verloskundige) om te kolven en dit met een flesje te geven zodat we konden zien wat er binnen kwam. Dit bleek erg weinig te zijn. Helaas was dit na 7 weken ook het einde van de borstvoeding, niet vol te houden op deze manier (plus om de haverklap een ontsteking). 

Met het starten van de hapjes leek het prima te gaan, ze at alles alleen wel hele kleine hoeveelheden. Dit is altijd zo gebleven. 

Inmiddels is ze 2 jaar en 5 maanden. Een paar maanden geleden was ze 82 cm en 9.5 kilo. Qua BMI zat ze toen op het allerlaagste lijntje, maar nog nét op een gezond gewicht. Ze moest dit lijntje wel blijven volgen, anders werd ze echt te licht. 

Vandaag ben ik haar weer gaan wegen. Ik maakte me al best weer wat zorgen, want ik merkte duidelijk dat ze dunner was geworden. Duidelijk zichtbare ribbetjes, geen dikke wangetjes meer en kleertjes die losser zaten. 

Ze werd eerst gemeten en ik wist niet wat ik zag, 88 cm! Ze is echt keihard gegroeid ineens! Maar haar gewicht, 10.0 kilo....Dit betekent dus dat ze in 2 jaar en 5 maanden 6 kilo is aangekomen....zo weinig!

Ze was nu inderdaad flink onder de lijn gezakt. De dame in kwestie op het consultatiebureau vroeg me wat ik wilde. 'Graag een verwijzing voor een diëtist alsjeblieft' was mijn antwoord. Die heb ik gekregen. 

Volgende week gaan we. Ik hoop hier wat tips te krijgen, natuurlijk om haar aan te laten komen, maar vooral ook om haar plezier te laten krijgen in eten. Het interesseert haar namelijk gewoon niet. Ze eet niet eens heel slecht, lust in principe bijna alles, maar heeft gewoon na 2 happen genoeg. Echte honger lijkt ze nooit te hebben. En dingen als koekjes, ijs en snoepjes interesseren haar ook niet echt...in het begin heel even, maar ook dan heeft ze na een paar hapjes wel weer genoeg. 

Is dit herkenbaar voor iemand? Als jullie nog tips hebben, heel graag! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je