{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn kindje gaat binnenkort naar de peuterspeelzaal.

Lang gezocht en eindelijk gevonden...peuterspeelzaal. En ook nog eens dichtbij. Ik vind het leuk en tegelijkertijd een beetje nerveus.

Afbeelding blog 'Mijn kindje gaat binnenkort naar de peuterspeelzaal.' Achtergrond blur afbeelding

Het is lekker dichtbij, 10 min lopen van mijn moeders huis. Binnenkort ga ik aan het werk en zo kan mijn moeder of eventueel mijn broer de kleine ophalen. Alles is al geregeld en ze is begin februari ingepland. 

Ik vind het leuk en spannend maar tegelijkertijd een beetje nerveus voor haar. Zij is zo lief en houd ervan om met andere kinderen te spelen. Onze buurmeisje is 9 jaar maar ze zijn onafscheidelijk en de buurjongen is 4 jaar en zijn verliefd op mekaar. Geweldig om te zien. Dat is toch anders dan wanneer ze gaat spelen met vreemde kinderen. 

De reden van mijn angst is mijn persoonlijke slechte ervaring met klasgenootjes. Het is sinds kort nog erger geworden.  Ik moest vaak naar de apotheek omdat mijn moeder geopereerd was enmoest prikken tegen trombose. Zodoende dat ik de naaldencontainer moest inleveren bij de apotheek. Eenmaal in de rij moesten we een poosje wachten. Ze bleef roepen dat ze wilde spelen en die ene keer mocht het van mij.

Na een paar minuutjes leuk te hebben gespeeld kwam een vader binnen met 2 oudere meisjes, ik denk rond de 6 jaar. Asira wilde ook spelen met hetzelfde blokje als dat meisje en helaas ging het niet goed tussen die twee. Asira en de buurjongetje die doen dat ook bij elkaar maar ze hebben geen ruzie. Ik zei maar tegen mijn dochtertje dat ze ook met de andere speelgoed kon spelen maar zij wilde met het oudere meisje spelen. Die hoefde niks van Asira te hebben en zei constant "niet doen, meisje". Arme schatje van me die stond maar aan de kant en schrok een beetje ervan. De vader zei er wat van maar het meisje ging maar door en sprak tegen Asira alsof ze het kon begrijpen. Ook duwde ze haar eigen zusje weg. De meiden speelde alleen en was het wel weer over.

Ik riep Asira bij me want we waren zo aan de beurt maar jammer genoeg wilde kleine diva verder spelen en weigerde in de wagen te zitten. Ik was aan de beurt en vertelde haar dat wij aan de beurt waren en anders moest mama helpen. Nee was het antwoord. Hupsakee...in de wagen en we gingen daarna naar huis.

Toen we bij oma waren had ik het met haar erover en ik twijfelde want aan de ene kant was Asira begonnen maar aan de andere kant had het meisje niet zo hoeven te reageren.

Ik ben bang dat er misschien gemene kindjes op de peuterspeelzaal zijn en dat zij zich niet kan verdedigen. Ligt dat aan mij? Overdrijf ik?  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je