{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn kinderen hebben drie namen en die van jou?

Ik heb 4 namen en dat vond ik altijd overdreven! Toch ging ik voor 3 namen voor mijn kinderen..

Afbeelding blog 'Mijn kinderen hebben drie namen en die van jou?' Achtergrond blur afbeelding

Namen klaarstaan

Ik weet niet beter dan dat ik altijd al heb geweten hoe mijn kinderen zouden heten. Ik had 4 namen klaarstaan, omdat ik graag 4 kinderen wil(de). 2 jongens namen en 2 meisjes namen. Noem mij gek, maar ik vertel nou gewoon hoe ik als puber fantaseerde over de toekomst. Toen mijn ex en ik onze eerste kregen, ging ik nadenken over hoeveel namen ik mijn kind wilde geven. Ik heb er 4 en hij heeft er 2.. Nou dan vind ik 3 wel mooi voor ons kind!

Er tussen in

Het grappige is dat voordat ik hem leerde kennen altijd zei: "Mijn kinderen geef ik er maximaal 2. Is meer dan genoeg!" Want ik vond 4 echt overdreven! Het is zelfs zo erg dat op mijn ID kaart 2 van de 4 namen niet op de voorkant paste en op de achterkant verder gaan! Maar toch ging ik voor 3 namen en ik heb er ook echt geen spijt van. Vind de gedachten er achter vooral heel mooi.

Elijah 

Eigenlijk had Elijah Jaïr geheten. De reden waarom hij nu niet zo heet, is omdat een goede kennis van ons haar zoon zo heeft genoemd voordat Elijah was geboren! Toevallig is dat jongetje op 2 dagen na een jaar eerder geboren dan Elijah. 19 jarige ik, die totaal niet bezig was met het krijgen van kinderen vond het wel erg jammer dat de naam dichtbij was gegeven aan een kindje. Toen ik een paar maanden later zelf zwanger was van een jongetje was het even goed nadenken welke naam ik in de plaats van Jaïr zou willen geven. Mijn ex kwam met de naam Elijah en na het lezen van de betekenis was ik verkocht! Elijah betekent: "De here is mijn God"

Zijn tweede naam is uiteindelijk wel Jaïr geworden en zijn laatste naam heeft hij van zijn vader. Namelijk: Benjamin

Afbeelding blog 'Mijn kinderen hebben drie namen en die van jou?'

Elijah en Jaenaï

Jaenaï

En dan mijn popje Jaenaï (je spreekt haar naam uit als Djanaai). Toen ik als klein meisje danste bij Lucia Marthas zat er een meisje in de groep die Genai heette. De naam is mij altijd bij gebleven. Toen ik zwanger was van J. heb ik de naam opgezocht en bleek dat het een naam uit de bijbel is. Echter wordt in de bijbel met Janai/Jaenai (zoals je hem waarschijnlijk tegen zal komen) een man bedoelt en niet een vrouw. Had ik lekker maling aan, want ik had het in mijn hoofd voor een meisje! Mijn echte naam is een Franse naam en toen ik de naam opzocht in een Franse bijbel, kwam ik de schrijfwijze Jaenaï tegen. Het was meteen duidelijk. Dit wordt de schrijfwijze van de naam van mijn kind. Jaenaï heeft ook een mooie betekenis. Haar naam betekent: "God heeft geantwoord"

Haar tweede naam is Inayah (een islamitische naam, maar in het islamitisch wordt het zonder h op het einde geschreven) en haar laatste naam is de tweede naam van mijn moeder: Grace.

Nog meer kinderen?

En dan heb ik nog 2 namen klaarstaan voor als het ooit weer zo ver is. Ik weet eerlijk gezegd niet of ik echt nog 2 kindjes erbij wil, maar mocht het zo zijn dan hoef ik in ieder geval niet te zoeken naar namen. ;-)

Heb jij lang gedaan over het verzinnen van de namen van je kinderen? Of had jij het net als ik ook al heel lang in gedachten? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je