Snap
  • Kind

Mijn kind op een profielfoto van iemand anders! WAT!?!

Je leest het goed, iemand doet alsof mijn kind dat van hem/haar is. Hoe achterlijk is dat!? Kan ik nu geen foto’s meer online plaatsen?

Zomaar even een foto van Mamaplaat af pikken, hem bijsnijden en vervolgens op je nep Facebookaccount zetten. Met teksten erbij als “mijn lieve schatje”. Dat kun je jezelf toch niet voorstellen dat iemand zoiets ziek en zieligs doet?!

Waarom doe je zoiets?

Mij is het inmiddels al twee keer gebeurd. Door diezelfde persoon. Maar waarom doet iemand zoiets hoor ik je nu hardop denken. Tja, als ik dat eens wist!? Het enige wat ik zeker weet is dat diegene totaal niet nadenkt over hoe vervelend het is voor de ouders van dit kind. Om je eigen dochter op een nep account van een ander te vinden.

Ik ben me rot geschrokken toen iemand mij hier laatst op attendeerde. Vandaag deed hij of zij dit weer. Ik heb meteen alle informatie verzameld van deze persoon. Ook heb ik het profiel gerapporteerd en is het inmiddels verwijderd. Maar voor hoe lang?

Foto van een andere blogger

Ik kwam ook een foto op een ander account tegen van kindjes van een blogger die ik ken. Ik heb haar meteen gewaarschuwd en heb dit nep account ook laten blokkeren.

Bah! Waarom doet iemand zoiets? Kunnen wij mama’s nou echt geen leuke foto’s van onze kleintjes delen zonder en grote watermerken doorheen te zetten om dit soort vervelende acties te voorkomen? Dat zou toch zonde zijn van al die vrolijke foto’s. Ik ga bijna twijfelen of ik nog wel foto’s online moet zetten van ons meisje. Zo is de lol er in ieder geval wel snel af. Want je eigen kind tegenkomen op iemand anders zijn profiel is echt NIET leuk!

Hopelijk is het niemand van jullie overkomen en heeft deze freak eindelijk door dat het echt niet kan wat hij of zij doet. Mocht ik er nog een keer achter komen dan neem ik echt maatregelen.

Heb jij ooit zoiets meegemaakt? Wat heb je toen gedaan? Zou jij hierdoor geen foto’s van je kinderen online plaatsen?

8 jaar geleden

Wat ontzettend heftig zeg. Wat eng als iemand zo iets geks doet. ...bah!

8 jaar geleden

Wij hebben dit ook gehad.. op Facebook en dan nog wel door een "vriendin" van mijn zus en voor mij dus al jaren een bekende. Zij begon met zwangerschapsaankondiging.. met onze foto! Onze echo, onze spulletjes.. Aangegeven dat dit van ons was, gemeld bij fb maar er werd niets gedaan. Ja wij werden geblokeerd door haar. Er zijn in de loop vd tijd meer foto's van onze dochter door haar gebruikt. Wij hebben haar natuurlijk ook van onze lijst verwijderd. Uiteindelijk werden wij bedreigd en zou ze onze dochter gebruiken als haar dochter.. ze is helemaal doorgedraaid en uiteindelijk zijn we met haar ouders in gesprek gegaan en die hebben ons kunnen helpen. Dus foto delen met alleen echte bekende die we nog vaak zien/spreken maar verder voor ons niet meer

8 jaar geleden

Inderdaad

8 jaar geleden

Echt? Gelukkig is het mij nog nooit overkomen. Zo jammer dat dit soort dingen gebeuren.