{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn kind is te oud voor zijn leeftijd

Een overschatte peuter

Afbeelding blog 'Mijn kind is te oud voor zijn leeftijd' Achtergrond blur afbeelding

Noah is nu 1,5 jaar. Nou komen we de laatste tijd gekke situaties tegen, omdat hij overschat wordt. Hij is zo groot als een kind van 3, het baby gezicht is ook al weg en ja, mensen denken gewoon dat hij ouder is dan werkelijk.

Zo krijg ik wel eens opmerkingen als: 'Krijgt hij nog een speen? Is hij daar niet al wat te groot voor?' en: 'Ach, niet zo verlegen zijn we bijten niet. Je bent een grote jongen', of: 'Praat hij nog niet? Oh, dan heeft hij een beste achterstand'.

Als ik dan vertel dat hij nog maar 1,5 jaar oud is, reageren ze allemaal met: 'Oooh zo jong nog maar? Wat is hij al groot! Wat geef je hem te eten?'

Stampot anabolen... Hahaha nee grapje dat zeg ik niet echt.

Maar het is echt een grote jongen dus, en hierdoor wordt hij vaak overschat. Het is niet dat hij niet slim is ofzo, want hij is zeker pienter. Hij is gewoon nog maar anderhalf, en niet elke jongen van anderhalf spreekt al volle zinnen. Zeker een verlegen kind niet. Hoe ga ik hier mee om? Van het uitleggen word ik ook een beetje moe. 

Ik ben trots op m'n ventje dat hij zo goed kan groeien en eten en hij begint echt al een kereltje te worden, maar vindt het voor hem best lastig dat hij zo vaak overschat word. Hij mag ook best gewoon anderhalf zijn. En lekker peuteren.

Is jouw kindje ook zo groot voor zijn/haar leeftijd? Wordt hij/zij vaak overschat? En hoe gaan jullie hier in godsnaam mee om?

Afbeelding blog 'Mijn kind is te oud voor zijn leeftijd'

Noah in z'n pakkie maat 104..

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je