{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn kind heeft een extreme versie van ADHD

Wat een schok! Hij heeft een extreme versie van ADHD, dat hadden we weer niet verwacht

Afbeelding blog 'Mijn kind heeft een extreme versie van ADHD'

Ja dat er iets aan de hand was was zeker duidelijk, je gaat natuurlijk heel het internet af voor alle mogelijke informatie en je vult bij google de symptomen in. 

Zo veel negeatieve berichten zo erg dat je finaal in paniek raakt.

zou hij pddnos hebben, adhd of add, is hij autistisch of ook weer niet.

Hij heeft al eens een onderzoek gehad waarbij er uit kwam dat hij vanalles een beetje had, nou een normaal kind dus :0 

Ook scoorde hij ver onder het genmiddelde want hij had de hele dag testen gehad. Hem kennende is hij het na een uurtje spuugzat, maar ze hebben hem gepuched en hij moest en zal die testen doen. Arm kind was helemaal van slag toen hij thuis kwam :(.

Nu bijna 2 jaar later, godzijdank op een fatsoenlijke school nu en na vele gespreken waar uit kwam dat hij toch wel waarschijnlijk adhd zou hebben naar het ziekenhuis gegaan voor nieuwe onderzoeken. Ik wilde dit echt heel goed laten uitzoeken. Daar heeft hij ook meerdere dagen de testen gehad omdat als een kind geen zin meer heeft het ook geen zin heeft om die testen te doen.

Daar kwam de diagnose:  extreme versie van ADHD.

poeh heb ik gezegd, dat je met ADHD zou komen oke, maar extreem, pffff

Daar werd ik van mijn stoel geblazen kan ik je zeggen, want oke hij is druk, maar kan ook echt een engeltje zijn, maar op school kon hij totaal niet meedraaien, dat vind ik zonde, hij kan niet tot 13 jaar gaan kleuteren, want spelen is natuurlijk het leukste.  Ja dan worden er weer afspraken gemaakt met de kinderarts en neuroloog waar hij al bekend was vanaf de zwangerschap.

Hij krijgt medicatie, de soort riltalin krijgt hij en ik kan je zeggen hij krijgt nu voor 4 uurtjes 10 mg en het is een wereld van verschil! Op school kan hij zich al veel beter concentreren en de juffen staan versteld van hem. Straks gaan we ook naar de medicatie voor de middag en dan draait hij de hele dag goed mee. Enige nadeel nu nog is dat hij zodra het uitgewerkt is best nog wel wat drukker kan zijn, maar we zijn gewoon op zoek naar de beste vorm medicatie voor hem en zodat hij straks fijn meedraait op school en in de maatschappij. Je leest alleen maar negatieve berichten maar ik kan je zeggen hij is nog steeds de knul die hij was, alleen scoort hij beter concentreert hij zich beter en kan beter mee gaan in groepen.

Het is zo dat als hij er straks beter mee om kan dan de medicatie geminderd kan of misschien helemaal weg,hij geeft nu ook aan dat hij het fijner vind nu en dat het rustiger is in zijn hoofdje.

Ik wil niet zeggen dat nu masaal iedereen die denkt dat er adhd is om dan pillen te gaan slikken, laat het eerst helemaal uitzoeken door een psychologe en kinderarts en neuroloog, en dan zie je verder, maar goed die medicatie werkt normaal andersom dus geen adhd dan word je drukker ervan, Nu merken we dat de artsen gelijk hebben met de diagnose.

Ik zal zeker nog een blog schrijven zodra er nieuwe scores zijn, ik heb een nieuwe test aangevraagd voor over een paar maanden en ben benieuwd hoe hij dan scoort, is een intelligentie test.

groetjes Leoni 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je