{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn kids op Facebook? Ik niet. Ouders en zus wel.

Ik heb bewust nooit foto's van mijn kids op Facebook gezet. Maar mijn zus en ouders doen het wel. Van mijn kinderen.

Afbeelding blog 'Mijn kids op Facebook? Ik niet. Ouders en zus wel.'

Mijn ouders en mijn zus passen vaak op. Ze zijn hartstikke lief voor ze en ze doen het graag. Ik heb het echt getroffen met ze! Tot ik een paar maanden geleden zag dat mijn moeder foto's van mijn kids op Facebook zette. Ik schrok. Ze weet dat ik dit niet zo prettig vind.

"Ja maar, ik heb mijn profiel toch afgeschermd. Niet zo angstig doen meteen."

Toen ik het aan mijn zus vroeg of ze de foto wilde verwijderen, kreeg ik te horen: "Ja maar, ik heb mijn profiel toch afgeschermd. Niet zo angstig doen meteen." Maar het zijn toch mijn kinderen? En zó goed is Facebook nou ook weer niet afgeschermd. Je hoeft maar één gek tussen je vriendenlijst hebben staan hoor. 

Ik durf niet echt boos op hun te worden, want ze zijn er altijd voor mij, maar ze snappen mij gewoon niet. Ik wil geen onnodige risico's nemen als het om mijn kinderen gaat. Als mensen zo graag mijn kids willen zien, komen ze maar langs. Misschien een beetje ouderwets, maar kom op zeg. 

Ik snap ook wel dat mijn moeder foto's wilt delen van haar kleinkinderen en mijn zus van haar nichtjes en neefje, maar ik vind het niet prettig. 

Hoe is dit bij jullie? Zet jij je kind wel op sociale media? Hoe kan ik hier een gesprek over starten...?

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je