{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn jongens dragen gewoon roze!

Afbeelding blog 'Mijn jongens dragen gewoon roze! ' Achtergrond blur afbeelding

Er moet me iets van het hart, daarom schrijf ik deze blog

Het verbaasd me nog steeds zo enorm dat we in deze samenleving nog steeds continu in hokjes denken.

Mijn zoontje van 18 maanden draagt een barnsteen ketting en hier moet ik verschillende keren opmerkingen over aan horen. Sinds wanneer dragen mannen opeens geen kettingen? Ze dragen toch ook een armband, ring of horloge?

Laatst kreeg ik de opmerking roze zou ik toch niet snel aantrekken bij een jongen. Nou waarom dan wel niet? Wie heeft überhaupt verzonnen dat roze voor meisjes is? En waarom trekken we meisjes dan wel blauw aan? Ik vind het zo onbegrijpelijk en ik merk dat het me zo bezig houd.

Alsof je je als moeder continu moet verantwoorden als je je zoons dit soort dingen aantrekt. Ik zeg steeds tegen mezelf... Luister er maar niet naar maar ik merk toch dat het me bezighoud en dat wil ik helemaal niet.

Tuurlijk het kan een kwestie van smaak zijn maar ik vind het hokje jongens/meisjes gewoon onzin.


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je