Snap
  • Kind
  • zoon
  • kinderen
  • kids
  • #momlife
  • Irritaties

Mijn jongens dragen gewoon roze!

Er moet me iets van het hart, daarom schrijf ik deze blog

Het verbaasd me nog steeds zo enorm dat we in deze samenleving nog steeds continu in hokjes denken.

Mijn zoontje van 18 maanden draagt een barnsteen ketting en hier moet ik verschillende keren opmerkingen over aan horen. Sinds wanneer dragen mannen opeens geen kettingen? Ze dragen toch ook een armband, ring of horloge?

Laatst kreeg ik de opmerking roze zou ik toch niet snel aantrekken bij een jongen. Nou waarom dan wel niet? Wie heeft überhaupt verzonnen dat roze voor meisjes is? En waarom trekken we meisjes dan wel blauw aan? Ik vind het zo onbegrijpelijk en ik merk dat het me zo bezig houd.

Alsof je je als moeder continu moet verantwoorden als je je zoons dit soort dingen aantrekt. Ik zeg steeds tegen mezelf... Luister er maar niet naar maar ik merk toch dat het me bezighoud en dat wil ik helemaal niet.

Tuurlijk het kan een kwestie van smaak zijn maar ik vind het hokje jongens/meisjes gewoon onzin.

4 jaar geleden

Mijn zoontje staat ook het liefst te dansen in een prinsessenjurk samen met zijn zus. Ik vind dat hij zelf moet kunnen ontdekken wat hij wilt dragen al vind mijn man het toch wat lastig. Bij de zoons van vrienden zien we dit ook regelmatig gebeuren dat de jongens prinsessen jurken of in mega Mindy pak lopen, ik zeg lekker laten gaan zo ontdekken ze hun eigen ik en zo mogen ze lekker zichzelf zijn!

4 jaar geleden

Oh nee ik bedoel niet dat jij er een probleem van maakt. Ik bedoel waarom anderen er zon probleem van kunnen maken! Snap goed dat je dat irriteert!

4 jaar geleden

Dat doe ik zoiezo! Er is verder ook geen probleem maar het verbaasd en irriteert me dat andere mensen er nog steeds zo over denken

4 jaar geleden

Mijn dochter draagt ook gewoon blauw en batman shirts en wat ik dan ook leuk vind. Laatst een broek op de jongensafdeling gevonden. Hij was leuk dus wat boeit de rest. Laat ze dragen wat jezelf of zij leuk vinden. Zelfde geld voor speelgoed. Ik zie er het probleem niet van in.