Snap
  • Kind
  • Mama
  • jongens
  • meisjes
  • meisjes,

Mijn hart breekt

Waarom mogen jongens geen prinses zijn?
6 jaar geleden

Ik ben het helemaal met je eens op een ding na. Hoewel wij onze kinderen ook vrij opvoeden hebben wij een echte jongens jongen en meisjes meisje. Mijn dochter heeft het vaak over dat roze en jurken voor meisjes zijn en lange broeken en korte haren voor jongens... dit terwijl onze zoon ook elke ochtend een roze bord wil (en krijgt) en met regelmaat in een K3 of Elsa jurk gekleed gaat. Elke keer leg ik uit dat jongens ook roze mooi mogen vinden en jurken aan mogen. Het blijft voor haar lastig. Ik hoop dat ze buiten huis andere kindjes niet veroordeeld maar dat weet ik njet want daar ben ik niet bij. Wat ik wil zeggen is dat het niet altijd met opvoeding te maken heeft als kindjes er wat van zeggen. Verder vind ik het fantastisch dat jij je kind laat zijn wie hij wil zijn! Daar kan menigeen een vb aan nemen!

6 jaar geleden

Haha wat is dat toch met mega mindy ....hier dus ook beide jongens. En wat betreft verkleed kleding naar school , Ze hebben hier bij kleuters op vrijdag middag speelgoed middag . ze mogen dan een speelgoedje mee nemen of in verkleed kleding naar school. Super leuk en gezellig. mijn jongens gingen dus standaard met hun poppenwagen naar school en soms in jurk of pak

6 jaar geleden

Oh zo jammer vind ik dat... Waarom moet je een kind zo belemmeren... Mijn zoontje is tegenwoordig wel echt een jongen jongen en zoekt nu dus ook wel jongensspeelgoed uit. Maar daar ligt vanuit ons echt geen druk op. Een half jaar/jaar geleden neigde hij echter nog meer naar het meisjesspeelgoed, alles van zijn zus was superleuk en veel leuker dan de jongensdingen! Van mij mag hij zelf kiezen wat hij wil. Ik zou mijn zoon niet zo snel naar school laten gaan in een frozen jurk, maar daarentegen mag mijn dochter dat ook niet. De verkleedkleren zijn voor thuis, naar school dragen we gewone kleding. En oh ja verkleedkleren zijn een verhaal apart, dat mega mindy pak is toch wel echt van mijn zoontje. Ook als er vriendjes komen spelen :)

6 jaar geleden

ik ben me ook bewust dat door emotie ik soms niet de goede woord keus gemaakt heb. Er zullen vast kinderen zijn die wel voorkeur enz hebben . Mijn dochter is 2 en ook meer van jurkjes enz ,maar draagt even goed een stoere jeans. Mocht ze in de toekomst anders willen ook prima. In deze werd het echt opgelegd er kwam een tekst bij die te persoonlijk word dus niet online komt , maar die sprak boekdelen . Ik waardeer en respecteer ook ieder zijn eigen opvoeding maar zou wel fijn zijn als andere dat ook doen . Kindjes van net 4 die gaan zeggen dat is voor meisjesssssss, en als je dan vraag waarom . Mama zegt dat ik mag dat niet. Ja dat schiet bij mij echt in verkeerde keel gat . Leef en laat leven en geef dat je kindjes mee , maakt de wereld weer een beetje mooier ..