{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn hart breekt

Waarom mogen jongens geen prinses zijn?

Afbeelding blog 'Mijn hart breekt '

Je kent dat wel zo rond 5 dec dan loopt de spanning op. Sint vertrekt weer bijna, maar ja die ene echte grote dag... Je bent assistent van piet in de mooiste pakjes kamer, een heuse schatkamer voor kindjes. 
Het is super gezellig met een openhaardje en een muziekje!

In de ruimte ernaast is sint met wat pieten een feestje aan t vieren. Hij stuurt vervolgens de kindjes naar ons zodat ze zelf iets mogen kiezen. Geen standaard ingepakte kado'tjes nee, een heuse speelgoed winkel voor ieder wat wils!

Zo kiest ieder kind dus echt iets wat ze zelf echt heel graag willen. Voor jongens en meisjes overal is aan gedacht. Van auto's tot paardjes van feeen-vleugels tot piratenhoeden.

Als de kinderen binnen komen hoor je 'oooooooh' en 'wauw' en 'coool', of gewoon 'ooooh die wil ik'.
Maar natuurlijk ook wel eens een kind die geen keus kan maken. Ik kies dan twee van zijn favorieten leg ik naast elkaar en tel dan tot 3 om zo de keus wat te bespoedigen. Mocht het echt heeeeeel lastig zijn... dan toveren we iets uit een andere doos en voila kind gelukkig. 

Meiden lopen weg met voetballlen en poppen. En jongens gaan weg met goocheldozen, voetballen maar ook zwierlintjes en popjes met paardjes. 

Zielsgelukkig: 'Mag ik die echt kiezen??'

Tuurlijk!!!!Van sint en piet mag dat gewoon als jij daar blij mee bent!!

Zo verlaten alle kindjes zielsgelukkig de pakjeskamer met HUN kado. Affijn, de volgende dag slapen sint en pieten een beetje uit voor ze naar Spanje terug keren. Dus vroeg hij ons de boel weer uit te zoeken en netjes te maken. 

En terwijl we dat doen komt er iemand naar ons toe. Een kindje had zijn kado weer mee terug genomen. Zijn paardje met een prinsessen popje nog helemaal in de doos onaangeroerd. Zijn mama was een beetje boos want, ja het was haar zoon en die speelt niet met meisjes dingen. Hij vond het kennelijk ook echt niet leuk. 

:O En dat terwijl dit jongetje zo gelukkig de pakjes kamer verliet???!!!

Gelukkig zijn sint en piet kindervrienden dus het paardje werd nog snel even omgeruild voor auto's maar jammer is het wel.

Ik ben moeder van 2 twee zoons en een dochter. Mijn jongens gingen met jurken en poppen op pad. Mijn jongste zoon was fan van frozen en liep dus regelmatig in frozen kleding en had ook een elza jurk.

Zijn grootste wens was een kaptafel en ja die hangt nog steeds te pronken op zijn slaapkamer. De kappop die hij zo graag wilde van de sint ook die kreeg hij. Uren kan hij ermee spelen.

Maar wat dus nu zo jammer is... Hij zegt zelf: 'Mam vandaag mag t wel, we zijn lekker vrij en thuis he mam...'
 
Hij is nu 6 en zit in groep 3 maar al ruim 1,5 jaar wil hij zijn frozen kleren (blauw shirt met elsa bijv) niet meer aan naar school.

Zijn poppie mag niet mee en zijn anna en elsa jurk liggen bij zijn zus in de kast zodat hij ze heel soms er even uit kan pakken en mee te zwieren. 

Op school kreeg hij namelijk van klasgenootjes te horen dat hij "meiden" kleren droeg en dat frozen en popjes toch echt voor meisje was en niet voor"stoere" jongens. 

En ja, hij trekt zich dat aan en besloot dus dat het alleen nog thuis mag. De make up van de kappop smeert ie vol overgave op zijn oogjes en wangen om daarna te showen kijk mam... Oh, wat ben je mooi schat.
 
Jammer dat hij daarna snel rent naar de doekjes om het weg te poetsen. Mijn hart breekt oprecht. Waarom mag mijn kind niet gewoon zijn wie hij wil zijn? Wat zou het als hij in zijn elsa jurk naar school gaat...?? En geloof me, de kinderen die de nare dingen zeggen die zeggen dat niet omdat ze het zelf zo vinden vaak komt toch door de opvoeding.

Waarom zou een jongen niet met een popje mogen spelen? Waarom zou hij niet in een jurk mogen lopen of met een staartje in zijn haar?

Homo's maak je niet die worden zo geboren.....

En kinderen in deze leeftijd hebben nou eenmaal fases ook daar doe je niets aan. Dat ze nu met poppen spelen zegt niets over hoe ze als volwassenen zijn. Ik hoop dat ik door mijn kinderen vrij te laten, ze deze vrijheid mee geef voor later, dat ze niet gaan pesten (of gepest worden) dat ze mij later zeggen mama bedankt dat ik dat mocht. 

En of ze nou met een vrouw of man thuis komen dat ze dan nog steeds beseffen dat het niets uit maakt dat ik hoe dan ook ontzettend veel van ze houd 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je