{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn eerste indruk van Wildlands Zoo in Emmen

Als abonnee houder van Wildlands Zoo kon je nog voor de opening komen testen. Zondag 13 maart was onze testdag! Dit was mijn eerste reactie,

Afbeelding blog 'Mijn eerste indruk van Wildlands Zoo in Emmen'

Hoge verwachtingen had ik van Wildlands. Helaas vielen mij sommige dingen wat tegen, MAAR… alle dieren waren niet buiten, de attracties waren niet allemaal open en je kon niet overal naartoe dus waarschijnlijk als ik nog eens ga als alles open is dat ik het wel heel leuk vind. Na 4 uurtjes hielden we het voor gezien, maar we gaan zeker na de officiële opening snel weer nog eens heen.

Bij binnenkomst werden de mensen met buggy’s of rolstoel netjes naar een andere rij gestuurd die voor hen doorlaatbaar was. Daarna kwam je op een heel groot plein terecht, hier kan je kiezen welk gedeelte je als eerste wil bezoeken. Jungola, Serenga of Nortica, na elk “land” kom je weer terug op het plein. Het is niet per land doorlopen. Op dit plein heb je ook een terras, waar je even kunt genieten van een hapje of drankje. Mijn eerste indruk hier is goed, de aankleding is echt mooi gedaan en het zijn echt 3 totaal verschillende werelden qua uitstraling al.

JUNGOLA

In Jungola begin je je tocht in de vlindertuin

20160313_103515_1458039517.jpg

 en vanuit hier loop je buiten langs de olifanten “vallei” om zo de grote kas in te gaan, waar het een ware jungle is. De vogels vliegen er rond, de ringstaart maki’s lopen vrij rond. De slingerapen slingeren boven je langs door touw sluizen, dus kijk uit als je er niet te lang onder blijft staan, want een aap wacht echt niet mee zijn behoefte te doen tot je voorbij bent hihi. In deze jungle kun je genieten van een boottochtje langs verschillende dieren, door een grot en als laatste langs de olifanten in het binnen verblijf.

20160313_110521-1_1458039739.jpg

Onze jongste dochter vond alleen de grot een beetje eng en wilde niet nog een keer. Tijdens deze boottocht wordt er door een intercom verteld langs welke dieren je komt dit is qua timing precies goed. Als laatste kunnen de kinderen (en mama in dit geval) gaan klimmen. Verschillende touwbruggen leiden je door de jungle. In totaal hebben we 8 touwbruggen gehad en na elke brug was het naar boven of beneden klimmen en tussendoor moest je over stenen in het water lopen. Een hele intensieve maar hele leuke klimtocht.

20160313_111946_1458039263.jpg

SERENGA

In Serenga begin je je tocht bij de kinderboerderij. Altijd leuk voor de kinderen. Daarna kom je langs een rotsachtige plek waar de prairiehond los rondlopen. Nadeel hier vind ik dat de kinderen op de rotsen gaan klimmen. Het ligt er ook heel uitnodigend bij om te gaan klimmen, maar het is gewoon niet veilig. En ja als ouders moet je daar uiteraard zelf op letten. We gaan verder met onze tocht langs een plek waar je naar goud kan zoeken (deze is nu nog dicht)langs de walibi’s en hier kun je naar beneden om de nijlpaarden onder water te zien. (helaas zijn ze er niet)We lopen rond de Savanne, maar helaas is het enige dier wat we hier gezien hebben een ezel hihi… Het viel me een beetje tegen ook omdat de dieren er nu niet waren. Ik vond het jammer dat er alleen bij restaurants zitplekken waren en je niet even ergens kon zitten op een bankje om te genieten van de savanne. Normaal gesproken kun je met een safari bus over de savanne rijden om de dieren van dichterbij te zien, deze was nu nog niet geopend. Op deze plek moet nog wel wat gebeuren qua beplanting, want het was een beetje kaal. De plek waar de bavianen zaten was wel leuk, al denk ik wel dat het voor de dieren heel wennen moet zijn om eerst op een eiland te zijn en nu tussen 4 muren te zitten.

20160313_124736_1458039294.jpg

NORTICA

Ik denk dat dit nu al mijn favoriete plek is hihi… Je waant je in een soort haven. Je begint je tocht bij de zeeleeuwen en je kunt doorlopen om een zeeleeuwen show te zien. Vervolgens loop je door naar de pinguïns. Bij binnenkomst zie ik in mijn ooghoek een ijsbeer hoog op een stel rotsen. Het is uiteraard gezichtsbedrog, maar het lijkt gewoon of hij bij je kan komen en ondanks dat je weet dat het niet kan vindt je het toch een rare gewaarwording hihi. Vervolgens loop je door een lange tunnel naar het ijsberen verblijf en hier heb ik echt even genoten. Er was 1 ijsbeer telkens in het water aan het springen en dat was prachtig om te zien. Helaas hebben we de dieren niet vanaf onderwater kunnen bekijken, maar normaal gesproken is dit mogelijk en voor de kinderen zijn er 2 glijbanen die naar beneden gaan en dan de ouders via de trap.

20160313_131451_1458039354.jpg

De dingen die ik helaas miste was een speelgelegenheid voor de kinderen buiten. Vaak als we naar de oude dierentuin gingen eindigde we in de speeltuin en ging ikzelf nog even wat drinken, dat heb ik hier niet gezien, maar misschien komt dat nog. En er waren weinig bankjes over de verschillende routes verspreid, je bent haast verplicht om bij een restaurant te gaan zitten (af en toe kwam je wel een bankje tegen, maar heel weinig) En wat me wel heel leuk voor in de toekomst zou lijken dat er een 4e gedeelte aan toegevoegd gaat worden en dan bijvoorbeeld Oceana ofzo, want de haaien missen we gewoon heel erg.

Maar ondanks mijn gemiste dingen wel een leuke gezellige dag gehad en ik kijk uit naar het volgende bezoek.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je