{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn eerste goede morgen blog

Het moest er toch eens van komen: mijn eigen blog schrijven. Wie doet het niet? Nou ik dus, tot nu toe dan.

Afbeelding blog 'Mijn eerste goede morgen  blog'

Nou, het is zover; mijn eerste blog. Als ik om me heen hoor doet iedereen het, het schrijven van je eigen blog. Nou ik dus niet, tot nu toe dan. Ik dacht altijd; 'wie zit er nou te wachten op mijn verhalen'. Dat vraag ik me eigenlijk nog steeds af, maar zelf vind ik het heerlijk om verhalen van anderen te lezen. Wetende dat je niet de enige bent met bepaalde problemen. Nou dat moet het voor andere ook zijn als ze mijn blog lezen.

Maar wat moet het onderwerp zijn? Tja wat kan het onderwerp eigenlijk niet zijn met twee dochters waarvan er 1 sinds een paar maanden op de basisschool zit en de ander begint te lopen. Hoe verschillend mijn meiden ook zijn, één ding hebben ze zeker gemeen: Het zijn echte vroege vogels. En dan bedoel ik ook echt vroeg. (in mijn beleving, ik besef me dat het altijd nog vroeger kan) Rond de klok van 6:00 zit ik (soms mijn vriend) beneden met mijn kroost. Ik ben tegenwoordig al dankbaar als het 6:15 mag zijn. Maar ook dat is relatief. Vanmorgen was ik blij geweest met 6:00. Zeg nou eerlijk, 5:10 is echt te vroeg! Waar onze jongste het tegen negen uur weer opgeeft en lekker terug naar bed gaat, gaat de oudste nog vrolijk verder en langzaam aan verandert onze eens zo sfeervolle huiskamer is een waar slagveld. Levensgevaarlijk, voordat je het weet ben je gevloerd door babyborn of lig je met je neus op de dansmat van K3.

Om onze dames uit te laten slapen hebben we echt alles uit de kast getrokken en de meeste adviezen wel opgevolgd: van een slaapwekker, stickerkaart, slaappapje, telkens terug leggen tot een nieuw matras, bed op een andere plaats, ander dekbed aan toe, niets heeft verandering aan kunnen brengen.

Na een gesprek met mijn moeder over dit onderwerp bleek al snel dat de appel niet ver van de boom valt. Tot mijn spijt moet ik mededelen dat ik als kind zelf ook voor dag en douw al uit de veren was. En net als mijn eigen dochters, was ik ook direct wakker en zeer actief en aanwezig. Er rest ons dus nog maar 1 optie:we leggen ons erbij neer! Ooit zal het beter gaan. En ondertussen.....juist, zelf maar vroeg naar bed gaan, zodat we de volgende dag vroeg maar fit kunnen beginnen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je