{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn dochter wordt 5!

Afbeelding blog 'Mijn dochter wordt 5!'

Onze dochter is 5 jaar! Als ik terug kijk naar de afgelopen 4 jaar dan is zeer ontwikkelt in haar gedrag. De eerste drie jaar vond ik het makkelijkst. Maar daarna was het wel pittig. Ze is een pittige dame met een eigen wil. Het begon met het slapen in een groot bed. Hoe vaak hebben we er bij gezeten en gewacht totdat ze sliep, wat een frustratie. 

Maar niet alleen het slapen was een probleem. Het is een meisje met een pittig karakter en dat is niet altijd even makkelijk. Ze heeft een eigen wil en dat botst met vooral mij veel. Het wordt steeds beter. Maar ja dat is de spiegel die ik voor me houd. Want ik zie mezelf. En dat is niet altijd leuk. Als het ja is is het ja en als het nee is is het nee. In haar ogen dan. Je moet dan als ouder heel consequent blijven, en dat sluipt er weleens bij in. Maar we proberen het alletwee wel. 

Toe ze voor het eerst naar school ging, ging het allemaal prima. Ze heeft het naar haar zin en vrolijk. Maar toen er in de klas een jongetje zat die de gezellige boel veranderde in een ongezellige boel, veranderde ook onze dochter. Ook meer boos en gebruik van vreemde woorden. Maar dat jongetje vertrok en de rust keerde weer terug. Ook bij onze dochter en dat was wel fijn. 

Ook de komst van haar broertje heeft haar veranderd. Eerst dat wachten op de baby en toen de jaloezie die opspeelde toen hij er was. Maar alles heeft een plaatsje gekregen en gelukkig gaat het nu veel beter. We zijn de vijfde verjaardag weer voorbij en er komt weer rust in dat lichaam.

En hoe ze op school is is echt fantastisch. Zo leergierig, geweldig! Ze wil graag leren, lezen. Dat alles moet ook weer niet te snel, want dit meisje wordt heel snel groot!

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je