Snap
  • Kind
  • voorkeur
  • genderneutraal

Mijn dochter houdt van dino's... heerlijk!

Indy, mijn jongste dochter, is 2 en is gek op dinosaurussen. Hoe ze erbij gekomen is? Al sla je me dood....maar leuk vind ik het wel!

Na een echt meisje-meisje (als in: prinsessen, eenhoorns, roze, glitters en alles wat daarbij hoort) is dit toch ook wel heel erg leuk! Al moet ik eerlijk zeggen dat Indy naast dinosaurussen (en Cars!) toch ook wel heel veel van de eerder genoemde voorkeuren van haar grote zus houdt hoor. Maar als je aan Amber vraagt welke prinses ze wil zijn, antwoordt ze: 'Prinses Doornroosje' (of Assepoester, Sneeuwwitje, of welke die dag ook haar voorkeur heeft). Stel je dezelfde vraag aan Indy, dan krijg je consequent het antwoord: 'Prinses Dinosaurus'. Heerlijk toch?

Hoe zit dat bij jouw kinderen? Echte jongens/meisjes voorkeuren (al moet ik dat misschien niet meer zo benoemen, maar iedereen snapt wat ik bedoel, toch?) of ook meer een mengelmoes zoals die van mij? 

Snap
4 jaar geleden

Aan de ene kant echt wel een meisje (lang haar, af en toe een jurk of rokje), maar aan de andere kant af en toe een halve jongen. Ze sluit vriendschap met zowel jongens als meisjes. Ze judoot, voornamelijk tussen de jongens. Is gek op Pokémon- kaarten en staat op het schoolplein als één van de weinige meiden tussen de jongens haar kaarten te ruilen. Haar beste vriend (groep 5) is al jaren gek op dinosaurussen. Onze dochter weet er daardoor ook veel vanaf. Ze had vorig jaar een dino-fase. Er werden alleen maar dinosaurussen getekend (met officiële naam erbij geschreven) en boeken uit de bieb gehaald over dino's. Maar ze is ook 'paardenmeisje' en zit op ponyrijden. Hier laat ze ook echt wel zien dat ze, ondanks dat ze heel rustig en bescheiden is, echt wat in haar mars heeft. Dansen, ballet en dat soort dingen wil ze echt niet doen....ik vind het heerlijk, zo'n lekker stoere meid...

4 jaar geleden

Hej Barbara, wat leuk dat ik jou en indi hier ook tegen kom.. kende je al via fb, z8 fanhoekje haha

4 jaar geleden

Ja heerlijk is dat! ?

4 jaar geleden

Mijn oudste zoon houdt van insecten zoeken, stoeien en spullen slopen. Ook houdt hij van bloemetjes plukken, koekjes bakken en zijn lievelingskleur is roze. Mooi dat beide kanten er zijn en mogen zijn ?