Snap
  • Kind

Mijn dag met dertig kleuters...

Dertig kinderen van vier tot zes jaar warm en een warm lokaal..........

Het begon al 's ochtends vroeg toen ik binnen kwam. Met een lekker zomerjurkje aan gooide ik mijn deuren en ramen open, want de warmte begon als langzaam bezit te nemen van mijn klas. Een heerlijk koel briesje zorgde ervoor dat de warmte niet langer ruimte innam.

Om half negen druppelden mijn kleuters binnen. Sommige rustig en andere net even wat drukker. En rustig een boekje lezen... sommige kinderen wisten niet wat dat betekenden. Was dat een voorteken hoe de rest van mijn dag zou gaan verlopen?

Onze groepen acht gaan deze week op kamp en met de hele school hebben we ze uitgezwaaid. Het was een straat achter ons, dus we moesten een eindje lopen, maar wat was ik trots op mijn groepje. Netjes in de rij. Goed kijkend en wachtend bij de stoep. Een ouder zei iets over een zweep.... Ik snap niet wat hij bedoelde ;-) Ook tijdens het wachten bleven ze goed bij mij staan. Heerlijk.... was dit een ander voorteken?

Na het zwaaien lekker naar buiten. Ondanks mijn zomerse jurkje dreef ik van de bank, dus besloot ik lekker in de schaduw rond te gaan lopen. De zon werd steeds sterker en ondertussen baalde ik dat ik mijn zonnebrand was vergeten. Ook hoopte ik dat de kinderen goed waren ingesmeerd, want de zonnebrand in mijn klas is op.

In de kring aten we ons tien uurtje. Het verliep lekker rustig, totdat er een beker om ging. Gegil, een plof en ja hoor... daar ging nog een beker. Toen ik het wilde opruimen liet een jongen zijn beker vallen.... mijn yogi!!!! Op mijn jurk, op iemands kleren, op tassen en ook op de grond. Niet kort daarna gingen ook beker vier en vijf om. Pfff... wanneer heb ik pauze?

Tijdens het spelen waren ze druk. Vooral mijn jongens vinden het in de laatste weken voor de vakantie lastig om niet te stoeien en met spullen te gooien. Auto's? Die moet je lekker door de lucht gooien... "zijn stuntauto's, juf!" Knex? Daar maak je pistolen en bommen van. "Juf, je bent geraakt. Nu moet je op de grond liggen!" En dan heb ik het niet over de spullen die vandaag stuk zijn gegaan.

En het opruimen? Ik zit nu in een lege klas en kijk in het rond. Het lijkt wel een ontploffing. Overal ligt wel wat. Ik zucht diep.... Morgen weer een dag... oww ja, waarom ruikt het hier zo zuur? ;-)

 

7 jaar geleden

Ik help af en toe mee op de school van mijn jongens en elke keer weer voel ik respect voor de leerkrachten. Ik zou echt gillend gek worden! ????

7 jaar geleden

Klinkt als iets wat gewoonlijk is bij groep met zo veel kinderen ;-)

7 jaar geleden

Denk dat dat wel iets zal schelen! Ik heb persoonlijk niet de illusie dat ouders opeens andere bekers hebben aangeschaft maar ik denk dat dat echt een goed aandachtspuntje is in gesprekken met de ouders van nieuwe kleuters, zoals ook met de gympjes! Tja, je ontkomt daar nooit aan dat kinderen oost-indisch doof zijn of doen. Mijn ex zei dat ooit ook over mij dat ik een selectief gehoor had. Haha....klopt! Dat had hij goed door trouwens ;-) Dat ordehandhavertje spelen hoort er gewoon bij, ben ik bang maar dat weet jij als geen ander natuurlijk aangezien je al wat langer met dat bijltje hakt! Laatste dagje van deze week! Jihoe!

7 jaar geleden

Dank je wel voor je compliment. :-)