{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijlpalen zijn er om te vieren!

Ontwikkeling op zichzelf is al goed. Elke ontwikkeling. Want zonder ontwikkeling spreekt men van stilstand.

Afbeelding blog 'Mijlpalen zijn er om te vieren!'

Mijn zoon heeft, zoals jullie weten, het syndroom van Down. En zal dus hoogstwaarschijnlijk andere doelen behalen in het leven dan andere kinderen. Let wel...andere doelen. Anders. Niet minder.

Laatst las ik een discussie over de vlaggen en tassen die nu buiten hangen omdat er kinderen geslaagd zijn voor hun eindexamens. En deze moeder was bang dat voor haar kind (ook met Down) dit niet zou zijn weggelegd. Ik herken dat wel. Soms overvalt mij ook een gevoel van verdriet over iets dat niet zal zijn. Als ik bijvoorbeeld kinderen op de fiets zie springen, doei roepen en wegfietsen op weg naar weet ik veel wat. Of als ik verliefde pubers zie. Jonge mensen die gaan trouwen, kindjes krijgen. Maar weet je? Als we het nu toch over mijlpalen hebben...mijlpalen zijn er om te vieren. Alle mijlpalen. Zoals het eindelijk los gaan lopen (hij was toen ruim 4), of eerste of nieuwe woordjes (nog op 10 vingers te tellen). Want hij heeft daar net zo hard voor gewerkt als alle andere kinderen. Misschien nog wel net even harder. En ook mijn zoon zal uiteindelijk zindelijk worden. Zijn zwemdiploma halen. Verliefd worden. Wie weet wel trouwen! En oké, een universiteitsdiploma zit er dan misschien niet in. Maar ook hij gaat straks naar school, en zal deze uiteindelijk afronden. En daarna nog een vervolgopleiding...wie weet! En voor al deze mijlpalen gaat hier ook, bij wijze van spreken, de vlag uit!

De sky is the limit. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je