{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijlpalen in het het eerste babyjaar♡

Eerste lach, pruillip,rollen en nog veel meer, ik neem jullie mee in ons eerste jaar!

Afbeelding blog 'Mijlpalen in het het eerste babyjaar♡' Achtergrond blur afbeelding

Dat je kindje in het eerste jaar veel ontwikkelingen doormaakt , was ik op voorbereid. Dat de tijd werkelijk zoooo snel zou gaan, is een cliche wat echt waar is. 

Op iedere stap die gemaakt word ben je als papa en mama megaaa trots, vaak om te lachen soms om te huilen(lees verder).

Ik neem jullie mee in ons eerste jaar vol met mijlpalen, ik weet de exacte datums niet van alles.Maar ik wil onze bijzondere momenten met jullie delen.  

Het eerste wat mij is bijgebleven is de bewuste eerste lachjes van Bo , in het begin denk je is ze nou aan het lachen, maar als je dan echt die bigsmile krijgt als je als een gekkie haar aan het lachen probeert te maken, dan smelt je. (Zie foto)

Het tegenovergestelde is de pruillip, ik wist wel dat baby's dat konden, maar onze kleine meid was echt prof pruillip, de eerste keer vond ik het super zielig,  maar het zag er ook stiekem erg grappig uit, dus lachten we stiekem om haar pruillipje.(zie foto)

Dan komt iets heel grappigs de tijd dat ze probeerde om te rollen, met al haar kracht,een rood gezichtje keer op keer proberen. Ik weet nog goed we waren bij mijn ouders op bezoek en ze was in de box weer aan het proberen . Ik probeerde haar aan te moedigen vanaf mijn stoel, en ineens plop daar lag ze op haar buik. Ik werd wild van trots , begon te klappen. Oeps ik was iets te enthousiast ze schrok zo van mijn blijdschap dat ze super hard ging huilen,  en ik vond dat weer zo zielig dat de tranen ook in mijn ogen schoten, hihi. Wat een verhaal,  ik wist dat ik mijn innerlijke trots iets minder moest uiten.

Wat mij ook nog heel goed bij staat is haar eerste echte hapjes , ik gaf swen de opdracht alles vast te leggen,  zo'n heerlijk vies gezicht moest ik ook op foto hebben.  Nou daar stonden we paraat, kind ingepakt voor de knoeiboel , papa met de camera. En wat denk je ze nam haar eerste hap en het enigste wat ze deed was mmmmmm en ze keek me vragend naar meer aan. Helaas geen gekke bekken gezicht,  vanaf dat moment at ze heerlijk alle hapjes op die ze voorgeschoteld kreeg.

Het einde van het eerste jaar kwam in zicht, veel kindjes tijgeren en kruipen dan al lekker rond,  doordat Bo veel ziek is geweest,  wilde haar ontwikkeling niet zo voortzetten, ze ging weken lang op handen en knieën zitten, maar vooruit komen ho maar,  het enigste wat ze heelll soms deed was zichzelf achteruit duwen, maar dan ook niet de hele kamer door. 

Ik denk rond de 9/10maanden is ze zelfstandig gaan zitten , dat heeft ook even opzich laten wachten,maar plots toen ik bedacht dat haar steeds zelf wegzetten wel erg makkelijk is, en ik besloot haar neer te leggen, had ze het in 1 dag door hoe ze zelf moest gaan zitten. Bo bleef wel al  staan aan tafel, en voorzichtig probeerde ze stapjes te zetten,  dat ging haar goed af.  Ze was bijna 1 kroop nog niet maar liep wel aan de babywalker en rondjes rond de tafel.  Ik grapte dat ze het kruipen over ging slaan of misschien een week voor haar eerste verjaardag toch zou gaan kruipen.  Nou ik mag geen grapjes meer maken,  precies 1 week voor haar eerste verjaardag begon ze met kruipen. Stiekem was ik superrrr trots , en dat was ze zelf ook,  eindelijk wat meer vrijheid.Ik merkte meteen dat ze veranderde, alsof ze niet meer gevangen zat in haar eigen lichaam ofzo, echt vrijheid.

Vanaf dat ze aan tafel bleef staan en er rondjes rond stapte was ze ook enorm bezig met haar evenwicht, stond ze in de box of aan tafel probeerde ons waaghalsje al snel haar handjes stiekem los te laten.  Vol trots keek ze ons dan aan met een bigsmile.

Mijn gevoel zei dat het niet lang zou duren voor ze zou lopen. Ik heb eigenlijk nooit iets heel erg gestimuleerd omdat ik wilde dat ze iets moest gaan doen, mijn gevoel zegt, dat kindjes alles gaan doen als ze eraan toen zijn. 

3weken na haar eerste verjaardag, merkte ik dat ze wilde proberen te stappen , ik had ergens gelezen als tip een grote knuffel in de handjes geven,  en kijken wat ze doen.  Zo gezegd zo gedaan,  en ik geloofde me ogen niet nog geen 13maanden en mevrouwtje liep weg hoor met haar knuffel. Ze heeft een weekje als een houten klaasje gelopen en daarna ging het steeds soepeler,  wow mijn kleine babydreumes loopt.

En nu , nu beginnen de dreumes mijlpalen, zoals woordjes en kletsen. Maar die fase gaan we nu in dus daar kan ik jullie nog niet veel over vertellen.

Wat vonden jullie de mooiste mijlpalen in het eerste jaar?

Liefs X Samantha insta: sammy_fashionandlifestyle 

Afbeelding blog 'Mijlpalen in het het eerste babyjaar♡'

Heerlijke lachjes

Afbeelding blog 'Mijlpalen in het het eerste babyjaar♡'

Mevrouwtje pruillip!

Afbeelding blog 'Mijlpalen in het het eerste babyjaar♡'

Onze cheeky banana staat en loopt!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je