Snap
  • Kind
  • post

Middagslaapje

Mijn dochter heeft sinds ze 2 jaar is geen middagslaapje meer. Ik vond dat best jammer, want was zwanger en het is soms wel even lekker om even een rustig momentje te hebben.  Ik was dan stiekem ook wel eens jaloers op andere mama’s, waarvan hun kindje nog wel een middagslaapje had.

Inmiddels ben ik er aan gewend en heeft het ook voordelen. Een hele dag zwemmen is bv geen probleem meer, dit houdt ze makkelijk vol. Echter valt ze de laatste tijd overdag in slaap op haar stoeltje wanneer ze voor de televisie hangt.  Is dit normaal? Dat ze nu na een ruim half jaar ineens weer een middagslaapje nodig heeft?  Of heeft het gewoon met het weer te maken en kosten die snotneuzen toch best veel energie?  Als ze ziek is vind ik het niet gek of een drukke dag heeft gehad, maar dat is dus niet zo.

Het liefst heb ik haar lekker boven op haar bedje liggen, maar wanneer ik dat voorstel dan wordt ze boos en verdrietig en roept ik wil niet slapen en dat terwijl ik weet dat ze wel moe is en dus niet veel later op haar stoeltje in slaap zal gaan vallen. ’s Avonds naar bed is echter nog nooit een probleem geweest.

Wanneer hield jullie kindje op met hun middagslaapje?  Hoe wist je dat je kindje het niet meer nodig was? Bleek later dat ze toch wel een middagslaapje nodig hadden?  Hoe krijgen jullie een kindje overdag of bed? Of vinden jullie het geen probleem dat jullie kindje beneden op de bank slaapt?

10 jaar geleden

Helemaal niet raar! Is bij ons ook zo gegaan. Al sliepen mijn meiden de meeste dagen s`middags nog wel tot ruim 3,5 jaar!!

10 jaar geleden

Nee hoor dat is helemaal niet gek!!! Dan zitten ze idd weer in een "sprongetje". Mijn zoontje van 3,5 slaapt ook overdag niet. Maar ik zie wanneer hij moe is, dan stel ik voor om of naar bed te gaan voor een dutje of met een dekentje op de bank tv kijken (en dan slaapt hij ook vaak binnen tien minuten). Als hij ff lekker een uurtje slaapt is hij tenminste de rest van de dag nog te genieten want anders................ pfffff

10 jaar geleden

nog geen ervaring mee, zou ze in een sprongetje zitten misschien?

10 jaar geleden

ja snap ik.... je denk al gauw dat er wat is, maar als ze verder niet uit der doen is en gewoon goed groei enz. enz. dan denk ik dat je je weinig zorgen hoeft te maken;)