{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mevrouw? u Weet toch Wel wat gezond eten is ?

Deze vraag kreeg ik op het CB nadat ze mijn jongste dochter hadden gewogen en gemeten....

Afbeelding blog 'Mevrouw? u Weet toch Wel wat gezond eten is ?' Achtergrond blur afbeelding

Mevrouw u weet toch wel wat gezond eten is? uw dochter neigt namelijk richting over gewicht.  Kijkt u maar op deze lijn. Ze zit er net boven.... Dat de jongste ook wat langer dan gemiddeld is telt schijnbaar niet mee...

En inderdaad op de gewichtslijn zie ik dat Lotte net wat zwaarder dan gemiddeld is. Lotte heeft inderdaad ook wel wat vetjes. Vond ik eigenlijk altijd wel prettig, Heeft ze wat reserve voor als ze ziek is.... De afgelopen twee winters heeft ze namelijk in het ziekenhuis gelegen met het Rs virus en de hardnekkige griep...dan verlies je snel gewicht en is het fijn dat je wat extra hebt....

Maar de vraag of ik weet wat gezond eten is... Die vraag valt verkeerd waar bemoeien ze zich mee.
Oke ik ben geen keuken Princes maar mijn kinderen krijgen echt wel met grote regelmaat hun portie groente  en vlees en elke dag gaan wij even naar buiten voor de dagelijkse beweging en de frisse neus. 

Maar gezond eten.. de schijf van 5 is er tijdens mijn opleiding ingestampt en ook in mijn dagelijkse werk in de zorg draait het om gezond eten en variatie.... er gaat geen dag voorbij of een van mijn cliënten is op dieet.... 
Volmondig kan ik zeggen, ja ik weet wat gezond eten is! en mijn kinderen krijgen echt niet elke dag snoep en koek.

Maar mogen mijn kinderen ook nog even kind zijn... genieten van een koekje..... 

En ja ook ik weet dat er steeds meer mensen komen met overgewicht! en ja ik weet dat dat ook niet goed is 
Maar als je op zo'n jonge leeftijd al begint met "dieten" welk effect heeft dat op de toekomst? 
Het beeld dat jonge meisjes van zichzelf hebben word al bepaald door de bladen en de modellen.
Steeds meer jonge meisjes krijgen anorexia of boulimia.

Dus ik laat mijn kinderen nog even lekker kind zijn. volgende week moet ik weer naar het CB...en ben benieuwd wat ze dan weer te zeggen hebben....

Hoe kijken jullie hier tegen aan ? wat zijn jullie ervaringen op het gebied van voeding en CB? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je