{{ message.message }}
{{ button.text }}

Met het vliegtuig op reis en een dreumes

2 1/2 week Portugal, dat betekent vliegen met onze dreumes, want 1980 km rijden met de auto + overnachten zag vriendlief niet zitten

Afbeelding blog 'Met het vliegtuig op reis en een dreumes'

De zomervakantie van 2015 was gepland met werk, ex-partner en gastouder. Drie weken vrij was ook dit jaar weer gelukt en dat is toch elk jaar weer een uitdaging op zich!

Ook nu was voor ons al duidelijk wat onze bestemming zou worden; Portugal. Niet aan de Algarve, maar middenin de robuuste natuur met het minimale Portugese leven om de hoek, authentiek, rustig en een mooie omgeving. Een oase om tot rust te komen, die illusie hadden we toen nog. Rust, uitslapen, lekker kunnen zonnen, boek lezen dat zit er natuurlijk niet in met een handenbindertje!

Na enig wikken en wegen kozen we voor reizen met het vliegtuig. Met de auto was wel een hele lange reis namelijk van bijna 2000 km, met 3 kinderen achterin betekent dat toch meerdere malen stoppen, een noodzakelijke overnachting onderweg wat natuurlijk duizenden Nederlanders elk jaar weer doen, maar vriendlief zag het niet zitten met de kleine man. Toch zag ik daar juist veel voordelen in; op eigen tempo en tijd vertrekken, auto niet hoeven te huren of in ons geval lenen, gezellig met alleen het gezin en niet nog zo'n 150 man, autostoeltje bij, etc. Maar goed, het vliegtuig it is!

Allereerst maar eens kijken hoe lang het eigenlijk vliegen was, dat viel mee, nog geen 3 uur. Maar ja, dan heb je nog niet de tijd meegerekend van huis naar vliegveld, de hoeveelheid tijd aanwezig voor boarden, inchecken van koffer, campingbedje en buggy, aankomst en wachttijden op bagage en de rit naar de plek van bestemming. Dat betrof alles bij elkaar toch een dag van reizen. Dit moest te doen zijn, dit ging ons lukken!

We zorgden voor wat extra luxe met bijbetalingen uiteraard, namelijk uitgekozen stoelen helemaal vooraan voor de 2 meter lange lijst onder ons en priority of dat had je automatisch met gereserveerde stoelen. Dan konden we zo langs de lange wachtrij lopen en stonden we vrijwel vooraan om het vliegtuig in te stappen. Verder vooraf dus babyspullen opgegeven, daar betaalde je ook voor, maar wel handig. Want een campingbedje moest toch mee kunnen, zo ook een grote koffer naast al de handbagage die we al hadden en een buggy.

En nou de hamvraag de buggy inchecken en met de bagage mee het vliegtuig in of de kleine in de buggy tot aan het vliegtuig in alle drukte en bij het vliegtuig de buggy in het ruim laten zetten (lees gooien)? Nou ik wist het wel, dat werd dragend. Jawel, dragend in zo'n ergonomisch fijn zittend ding op mijn buik (kan trouwens ook op de rug, maar dat vind ik minder gezellig). Geen buggy mee naar het vliegtuig, gewoon van te voren ingechecked en hop de jongeman in de drager! Wat een uitkomst, hij kon in slaap vallen en eenmaal in het vliegtuig op mijn schoot zo verder slapen. Zo'n draagzak heeft een gespje op de rug, klik los, armen eruit en je klapt het naar voren, terwijl de kleine spruit gewoon kon blijven zitten/hangen zoals hij al deed! Ideaal.

img1452177990748-1_1455140667_1455436803Screenshot_2016-02-10-15-43-09-1-1_14551

Nu nog draag ik onze 2-jarige met regelmaat in een draagzak of draagdoek. Het is soms gewoon veel handiger dan met een buggy overal doorheen te moeten banjeren. Of het risico dat de buggy gestolen wordt, omdat je het ergens moet stallen (denk aan Efteling, zwembad bij Center Parcs). En het is daarbij gewoonweg stikgezellig met de kleine zo knuffelend dichtbij! Ze worden al zo snel groot... 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je