Snap
  • Kind
  • post_short

Met alles gooien?!

Mijn zoontje is nu 21,5 maand en volop aan de peuterpuberteit. Nu is hij sinds een paar dagen met ALLES aan het gooien en mamma ergert zich er rot aan!

Net het top punt dat hij zijn bordje avondeten op de grond gooide met een harde NEE en heel de vloer weer onder zat!

Hoe ga je hier het beste mee om?!

10 jaar geleden

Het gooien is vaak en irritatie maar is zeker belangrijk in de ontwikkeling van een kind. Het heeft te maken met het ontdekken, wat gebeurt er als ik een knuffeltje omhoog gooi, hij komt steeds anders terecht! Dat is grappig! Om het in goede banen te leiden is het verstandig om iets te hebben waar hij wél mee mag gooien,b.v. knuffels of buiten met ballen. Als hij dan weer gooit met alles dan kun je uitleggen dat dat niet mag, maar we kunnen zo wel met de knuffels gooien in de doos b,v., of we kunnen buiten wel met de ballen heel hoog gaan gooien. Leg goed uit dat je binnen niet met alles kunt gooien, anders gaan er spullen kapot en dat is jammer. Succes! ( mijn zoontje van 2,5 is ook een gooier) Ik ben ervan overtuigend dat hij het gooien wel nodig heeft in zijn ontwikkeling!

10 jaar geleden

Ik ken het fenomeen. Mijn zoontje is nu anderhalf en nu al begonnen aan de peuterpuberteit. Hij is doorgaans heel lief en aardig, maar af en toe doet hij dingen die hij niet mag en dat weet hij ook goed. Hij zegt dan zelf oohh. Wij hebben ook een strafhoek gemaakt. We wilden eerst de trap gebruiken, maar dat vindt hij veel te leuk, want dan kan ik de trap opklimmen. De strafhoek werk erg goed, in het begin liep hij er vaak uit, maar consequent terugzetten totdat hij bleef zitten heeft erg geholpen. Nu weet hij dat hij daar moet blijven staan. Hij krijgt twee waarschuwingen voordat hij de hoek in moet. Dit strak volhouden is belangrijk. Ook al vind ik het zelf soms ook lastig om consequent te blijven. Helemaal nu ik zwanger ben van ons tweede kindje is mijn geduld niet zo heel groot meer. Strafhoek werkt erg goed.

10 jaar geleden

vandaar bij ons de "stouthoek". werkt erggoed. zelf concequent blijven en als je zo'n bui aanvoelt komen proberen af te leiden. laat hem ook zelf kiezen bijv. met eten "wil je banaan of appel" dan heft ie toch gevoel dat ie zelf "controle" heeft. hier een peuterpuberteit meisje van 1,5jaar :)

10 jaar geleden

Hoe frustrerend het ook is. Blijven zeggen dat het niet kan en accepteren dat het bij de leeftijd hoort. Ik vind het dan makkelijker om er mee om te gaan.