Snap
  • Kind

Met 3 jaar naar groep 1

Mijn zoontje wordt in januari 4 jaar, vanaf de zomervakantie heeft hij het al niet meer zo naar zijn zin in groep 0..... wat te doen.

Mijn zoontje zit sinds anderhalf jaar in groep 0, een uitprobeersel van de gemeente Rotterdam, om de achterstand in de "gekleurde" wijken op scholen te minimaliseren door de kinderen op peuterleeftijd al te laten starten met een leerproces.
Super fijn dat dit er is! Het heeft er toe geleid dat mijn zoontje al  vanaf de zomervakantie uitgeleerd is. 

Hij zegt dat hij er geen zin meer in heeft, hij lijkt klaar te zijn voor groep 1,  na meerdere gesprekken met zijn juf , kreeg Dani meer uitdaging aangeboden maar dat leek hem eigenlijk niet te helpen.

Zijn taalbegrip en woordenschat is vele malen groter dan dat van zijn klasgenootjes, hij wilde alleen maar samen met zijn juf spelletjes doen of werkjes maken waar hij uitdaging in vind.  Spelen met de andere kindjes vind hij maar niks.  Hij lijkt zich niet begrepen te voelen en begrijpt het gedrag van de overige kindjes in de klas ook niet zo goed...... Tja dat is erg lastig!  Wat kan je hier mee.

Afgelopen vrijdag weer een gesprek gehad met de juf waarin ze aangaf dat ze denkt dat Dani toe is aan groep 1 en of wij er als ouders open voor staan dat Dani eerder naar groep 1 gaat.  
Tja daar heb je dan een heel weekend voor om over na te denken... wel of niet.
Wat is goed voor het welzijn van Dani, gaat hij het trekken in groep 1 of moeten we gewoon afwachten en wachten tot zijn 4e verjaardag?

Dilemma's!

Alle voor's en tegen's tegen elkaar afgewogen want je wil toch allemaal dat je kindje zich goed voelt op school en dat de situatie in de klas voor een optimaal plezier/leer klimaat zorgt.

Volgende week gaat Dani 3 ochtendjes wennen in groep 1 en dan zullen we de beslissing moeten gaan nemen.... wel of niet naar groep 1 

9 jaar geleden

Hij is nu 3 ochtendjes geweest en hij vind het super, komt met enthousiaste verhalen thuis en is super vrolijk... Ik denk dat we de juiste keuze hebben gemaakt!

9 jaar geleden

Lastige keuze, hij zou dus zo'n 6 weken als 3 jarige in groep 1 zitten. Ik zou de wen ochtenden afwachten om te kijken hoe hij het doet, wat hij er van vindt, en of hij het aan kan. Succes met de keuze