Snap
  • Kind
  • post

Megan vind het raar dat ze veel weet

Onze Megan is redelijk ver voor op haar ontwikkeling maar ze schaamt zich er voor....

Dat Megan anders ontwikkelde als andere kinderen werd al heel snel duidelijk, maar ze begint het nu zelf ook door te krijgen dat andere kinderen minder snel zijn als zij.......

Megan maakte met 12mnd al houten puzzels en met 16mnd maakte ze met gemak 2 of 3 te gelijk. Nu maakt ze puzzels van 50stukjes zonder moeite en is ze al begonnen met schrijven.

Ze herkend letters met gemak en kan inmiddels al goed tellen. 

Gisteren was ze een nieuwe puzzel aan het maken die ze van haar vriendinnetje gekregen had. Zij kon deze nog niet maken, en Megan was echt aan het druilen en doen en raar aan het doen met die puzzel. Mijn man is toen bij haar gaan zitten en ze had binnen 10min de puzzel af. Hij vroeg toen aan haar waarom ze net doet als of ze het niet kan en haar antwoord was:" dat hoort toch, dat ik het nog niet kan......mijn vriendjes op school kunnen deze ook nog niet en ik wel dat is toch gek?"

Wat moet ik daar nu van denken?? En wat zeg je dan? Hebben jullie ook zo'n slim kind en hoe gaan jullie hier mee om?

Misschien is het handig als jullie weten hoe oud ze nu is. 

Megan word 9 oktober dit jaar 4. Ze is voor haar leeftijd dus erg ver en heel leer gierig.

10 jaar geleden

Je dochter is inderdaad een slimme meid. Ik denk dat het belangrijk is dat ze uitgedaagd wordt, en weet dat het niet erg is dat ze al dingen weet en kan die haar vriendinnen nog niet weten/kunnen. Dat ze niet anders voelt. Onze dochter is ook best slim vind ik zelf. Ik probeer haar maar te blijven stimuleren. We krijgen ook vaak van vreemden te horen dat ze bijdehand is en/of dat ze goed praat voor haar leeftijd, want meestal staan ze raar te kijken wanneer ik zeg dat ze nog maar 21 maanden is. Ook laatst op het cb hadden dit door. Wij hebben een neefje en nichtje en die zijn net in mei en juli 3 jaar geworden en onze meid kan al met hun niveau meepraten en spelen, terwijl zij ze niet vaak ziet. Ik kan eerlijk zeggen, dit heeft ze van haar vader. Nogmaals, je hebt een slimme meid. Ik hoop voor haar dat ze zich "normaal" voelt. En ik denk het beste wat je kunt proberen is om haar te blijven stimuleren en dat het niet erg is dat ze iets meer kan en weet dan haar vriendinnen.

10 jaar geleden

Mijn kinderen zijn allebei zo. Ze hebben gelukkig geen van beiden (nog) het idee dat ze "normaal" moeten zijn, maar ik hoor het wel vaak dat kinderen dat wel hebben. Misschien een idee om aan de juf te vragen of ze haar kan stimuleren hierin (willen ze niet altijd, want dan denken ze dat je aan het pushen bent) zodat ze ziet dat juf het juist leuk vindt dat ze al zoveel kan. Mijn oudste mocht in de kleuterklassen regelmatig een stukje voorlezen aan de klas e.d.

10 jaar geleden

Grappig dat ze dat zelf al ziet! Toch denk ik dat het ook voor een groot deel interesse is. De oudste was ook extreem goed in puzzelen ( met 2,5 jaar al 50 stukjes ) terwijl de jongste daar nu ( 4 ) nog moeite mee heeft. Ook tellen tot 20 met 2 jaar. Toch heb ik het idee dat de jongste veel gemakkelijker op school mee kan komen dan de oudste. Zij is eigenwijzer, erg onzeker en houdt niet van opdrachten,hi,hi. Knap dat Megan al kan schrijven! Dat is echt heel snel. De jongste herkend al wel wat letters en cijfers en dat vond de juf ook al snel. Ik zou gewoon zeggen dat het 'toch fijn is dat ze het al kan!'Ze is in ieder geval echt aan school toe zo te lezen. Gaat nu snel gelukkig.

10 jaar geleden

Hopelijk wordt het niet erg vervelend voor haar nu ze door heeft dat ze sneller is dan andere kinderen. Onze dochter is ook erg pienter. Ze is nu 2,5 jaar en maakt ook al puzzels voor oudere kinderen (nu 20 stuks) iets wat kinderen op kdv van haar leeftijd nog niet doen. Ze was ook snel met lopen en praten. Je merkt heel erg aan haar dat ze meer uitdaging nodig heeft en dat proberen wij haar dan ook te geven. Nu heeft ze het nog niet door, maar er zal ook een tijd komen dat ze door heeft dat ze sneller is. Haar neefjes zijn dat bijvoorbeeld echt niet. Die bouwen nu met net één en bijna één jaar nog geen toren van bv Duplo. Dat deed onze meid al met 9 maanden!