{{ message.message }}
{{ button.text }}

Megamax staat paraat!

Leuk en aardig, al die superhelden. Maar mag het nog een béétje onschuldig blijven?

Afbeelding blog 'Megamax staat paraat!'

Als vierjarige jongen moet je natuurlijk je stoerheid regelmatig neerzetten. Zoals bij de meeste jongetjes voorgeprogrammeerd lijkt, is Max ook zo'n typisch jongetje met van die jongensdingen. In het bos lopen betekent de eerste de beste grote stok oprapen en er als echt ridderzwaard mee rond zwaaien. Een ogenschijnlijk onschuldig stukje speelgoed is niet zomaar een blokje Duplo, maar een 'boemer' waarmee je heel hard kunt boemen (met een duh-klank in de stem. Dat we dát nou niet doorhadden...). Politie is cool, want die vangt boeven. En Max doet dat ook heel de dag. Op patrouille naar boeven. Even verdwijnt hij in de keuken, gevolgd door een luid mondeling 'boem bats baaaaaam' (gelukkig alleen mondeling, de keukenkastjes zitten er nog in...) waarna hij trots met de gevangen boef (lees: pollepel) de kamer in komt. Zo, díe gaat mooi de gevangenis in! 

Maar inmiddels heeft meneer het superheldengenre ook ontdekt. Heel de H&M hangt vol met superhelden-prints op de kleding, er hangen zelfs verkleedpakken met voorgevormde sixpacks voor de kleine mannen. In speelgoedwinkels bruist het van de superhelden merchandise. Ze zijn superpopulair, die superhelden. Superman, Batman, Spiderman, Captain America en zelfs de Hulk, Ja ik houd er ook echt van (o wat ben ik blij met alle superheldenfilms die de bioscoop afgelopen jaren haalden). Maar het is toch eigenlijk wel voor een wat groter publiek? Even vond meneer het prima dat alleen de merchandise de helden weergaf, aangevuld door de antwoorden van mama wie nu welke superkrachten had. Maar nu wil meneer toch écht eens een Superman-film zien, of een van Spiderman. Hij heeft niet voor niets Superman-shirts en een Spiderman-masker. Eh...tja. Die zijn er niet echt voor kindjes, moet je dan antwoorden. Zooooooo niet oké vindt meneer. En dat snap ik best. K3 met bijbehorende merchandise, tja, dat plaatje is compleet. Dat is allemaal voor de zelfde doelgroep. Maar bij het superheldengebeuren is dat toch net wat anders.

Gelukkig was daar afgelopen vakantieweek. We zaten op een heerlijk vakantiepark (het Vennenbos, aanrader!). Maar...de wifi was zachts gezegd waardeloos (en daar betaal je dan dik voor). Dus Netflix kijken via laptop en/ of chromecast viel vies tegen. Meneer kijkt thuis, als hij iets kijkt, meestal iets van Netflix (hij heeft een eigen kinderprofiel). Maar deze week werd het weer eens goeie oude gewone televisie. En daar was ook....Mega Mindy! Dit had hij een poos terug ook al een aantal keer op TV gezien, maar dat was 'gewoon' leuk. Maar nu....het sloot perfect aan op zijn superheldenfase. Dus iedere dag, de hele dag, spelen we het na en zingen wij de Meeeega Mindy theme tune. Max op zijn manier, hij is het niet eens met de originele tekst dus wordt het: 'ik ben Mega Mindy, Mega Mindy. Het is de beste superheld, die elke boef op aarde delt'. Velt is raar volgens hem. En echte superheld, dat weet toch iedereen. Ze is de BESTE! Inmiddels heeft hij er al een soort ninja-style choreografie bij bedacht, waarbij de tandenborstelkoker gebruikt wordt als stoere boevenvangstok. 

En weet je, heerlijk vind ik, Mega Mama, het. Superhelden zijn geweldig, maar het mag nog best allemaal een beetje onschuldig. Lang leve Mega Mindy die daar gehoor aan geeft. Toch stoer, maar wel kidsproof. En op de vraag wie nu het gaafste is, Superman, Spiderman of Mega Mindy, moest meneer even nadenken. Maar ze heeft gewonnen dames en heren! Mega Mindy staat paraat! Dat wordt wat als hij Mega Toby straks ook ontdekt in de serie :-)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je