{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mega Mindy en het zelfvertrouwen van een 4-jarige

4 jaar oud en in knalroze Mega Mindy pak naar school, dat is geen probleem natuurlijk... Maar wat als het een hij is?

Afbeelding blog 'Mega Mindy en het zelfvertrouwen van een 4-jarige'

Al in de speelgoedwinkel vroeg hij om een Mega Mindy pak. Ik nog aankaarten of een mooie blauwe Toby pak niet iets voor hem was. Zei hij stellig "nee, ik hou van roze net als de juf!" Iets met kleuter zijn en verliefd op je juf zijn! 

Nou vooruit dan maar en het pak ging mee naar huis. Daar aangekomen moest het natuurlijk gelijk aan en meneer was in zijn sas. Het ging die dag ook zeker niet meer uit! Dat gezegd, dat was nog binnenshuis... Want de volgende dag, haastend in de ochtend om op tijd op school te komen met de jongens, wilde meneertje zijn Mega Mindy pak aan naar school. Zijn oudere broer begon al te lachen, maar dat kon hem niet deren. Hij hield voet bij stuk en dat mooie knalroze pak ging aan. Al was het maar omdat er geen tijd meer was de discussie met hem aan te gaan en stiekem vond ik het maar wat stoer van hem. Dit was anno eind 2008 toen de leus "echte mannen dragen roze" nog opkomend was!

Onderweg naar school begon ik toch wel te twijfelen aan mijn goed ouderschap. Moest ik hem niet beschermen tegen zichzelf? En vroeg hem wel 100 keer "weet je het zeker?" Hij wist het zeker, vol trots met opgeheven hoofd, schouders recht en ferme passen stapte hij het schoolplein op. Ouders keken om, maar durfden niet veel te zeggen. Andere kinderen zag je gniffelen. Maar hij liep gewoon door met zijn moeder trots achter hem aan. Eenmaal de klas binnen wandelend zag ik hem toch wel wat twijfelend staan, maar de juf riep met grote schreeuwen dat hij er prachtig uitzag! Roze nog wel, haar lievelingskleur! En het zelfvertrouwen zag je weer groeien bij het ventje. Heel de dag heeft hij het aangehouden, niks geen gewone kleding aan, dit was het helemaal. Na deze dag durfde hij het nog een keer, maar toen werd hij toch wel erg uitgelachen door de vriendjes van zijn oudste broer en dat trok hij zich toch wel aan, want het pak ging alleen thuis nog maar aan totdat hij er niet meer in paste.

Zo gaat hij nog door het leven, zijn eigen gang, hoofd omhoog, rug recht en gaan. En vraag je nu aan hem "wat is jou lievelingskleur?" Dan zegt hij heel stellig "blauw!" 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je