Snap
  • Kind
  • post_short

Meertalig opvoeden, ervaringen?

Mijn dochter praat nu alleen nog maar Nederlands, haar vader is veel aan het werk en zegt dat het later ook nog wel kan...maar hoe denken jullie hierover? Ikzelf kan wel een aardig woordje Turks maar echt niet goed genoeg om het op haar over te brengen. 

10 jaar geleden

nou....wel een beetje anders maar als ik turks hoor kan ik daar geen touw aan vastknopen hoor ;-) denk dat fries iets makkelijker is..

10 jaar geleden

Nou ik had toevallig laatst van mamaplaats de opdracht gekregen een artikel te schrijven over meertalig opvoeden vanwege deze vraag van mij. En inderdaad soms weigeren kinderen een 2e taal te spreken maar ze slaan het wel degelijk op, niets om je zorgen over te maken dus ;) Als je dochter je man wel verstaat kent ze de taal dus wel degelijk ;). Die kleintjes doen gewoon lekker waar ze zin in hebben of juist geen zin in hebben in dit geval :)

10 jaar geleden

Nouja toch wel een vergelijking, ik bedoel fries is ook een hele andere taal toch?

10 jaar geleden

Ja haha grappig dat soort woorden door elkaar halen, dat is ook wel begrijpelijk ;) En dan ook nog spaans op school, geweldig! Als hij dat goed leert kan hij gewoon 2 wereldtalen spreken later. Altijd handig ;)