{{ message.message }}
{{ button.text }}

Meer bedenkingen bij Sinterklaas dan bij Zwarte piet

Vooraf was ik wel een beetje bang dat mijn oudste (bijna 7) argwaan zou krijgen bij die maar half geschminkte roetveegpieten. Maar nee hoor

Afbeelding blog 'Meer bedenkingen bij Sinterklaas dan bij Zwarte piet'

Toen de woensdag voor de intocht de aller eerste witte piet in het Sinterklaasjournaal in beeld kwam, had ze maar één opmerking: ‘Hey, kijk mam! Die is wit!’ En verder niks. Het was allemaal prima. Ook de roetveegpieten en de gekleurde pieten, vindt ze allemaal prima. Ik hoor haar er verder niet meer over.

Het is juist Sinterkláás waar ze kritisch naar kijkt. Gister middag kwam de goedheiligman op het werk van mijn man. Elk jaar een super leuk georganiseerde middag voor de kleinste kinderen van alle collega’s van mijn mans bedrijf. Van de week had mijn oudste al een opmerking over de Sinterklaas in de film ‘Het paard van Sinterklaas’. Dat die een ‘ouder’ gezicht had dan die van het Sinterklaasjournaal. Ik dacht: oh oh, ze gaat het merken! En ja hoor. De terugweg naar huis, zei ze: ‘Sinterklaas praatte anders dan op televisie' (Limburgs accent, hahahahaha!). 'En zijn gezicht was anders!'. Ze heeft hem duidelijk eens goed zitten bekijken.....

Wij reageren alleen maar met: ‘o ja? Echt waar? Ik heb er niet zo op gelet!’. Ik ga verder niks zeggen. Laat haar zelf maar stoeien met haar gedachten hierover. ;-)

Ik denk dat het niet lang meer gaat duren, dat ze er achter komt hoe het allemaal zit. Jammer zou ik het vinden. Maar misschien kunnen we het nog wel een beetje rekken met het gegeven dat de echte sint natuurlijk heel veel hulpsinterklazen heeft. Omdat de beste man natuurlijk niet op tien plaatsen tegelijk aanwezig kan zijn….. Dat alleen die van de tv de échte is, daar heb ik mezelf als kind vroeger nog heel lang mee zoetgehouden.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je