{{ message.message }}
{{ button.text }}

meedoen is belangrijker dan winnen??????

Meedoen is belangrijker dan winnen, is een uitspraak die ik veel ouders al voor de wedstrijd hoor doen tegen hun kinderen.

Afbeelding blog 'meedoen is belangrijker dan winnen??????'
"Meedoen is belangrijker dan winnen", is een uitspraak die ik veel ouders al voor de wedstrijd hoor doen tegen hun kinderen. Naar mijn mening ga je er dan al van uit dat er verloren gaat worden. En dit is dan ook mijn grootste frustratie bij de basketbal wedstrijden van mijn zoon. Oke als het op sporten aankomt kan ik te fanatiek zijn, Ik heb zelf altijd gevoetbald.En zelfs als ik nu een potje badminton in het park speel doe ik nog als of ik me voor een WK moet kwalificeren. Ik vind het erg belangrijk om je kinderen te motiveren, in plaats van te zeggen meedoen is belangrijker dan winnen zeg ik liever zet hem op of doe je best,veel plezier. En als ze nou verloren hebben kun je altijd nog die opmerking plaatsen om de kinderen te troosten. Het gaat om kinderen tussen de 9 en 12 jaar dus geen ukkies meer, en ik vind best dat ze mogen weten dat er van ze verwacht wordt dat ze winnen dat is het doel in ieder geval. Het verbaast me hoe vaak kinderen niet op trainingen komen, omdat ze een feestje hebben en vervolgens wel weer op zaterdag wedstrijd komen spelen. In mijn tijd was het niet trainen niet spelen. Wat ik ook logisch vind bij een teamsport. Ik vind dat veel ouders zich niet beseffen hoeveel moeite het kost om vrijwilligers te werven die hun kinderen komen trainen en coachen. Zijn de ouders zich er wel bewust van dat een trainer na zijn werk even snel een broodje in de auto eet om weer op tijd voor hun kinderen in de sportzaal te staan? Het zou zoveel leuker voor iedereen zijn als de ouders wat meer betrokken zouden zijn.Hun kinderen aan zouden komen moedigen in plaats van de kinderen af te zetten en de laatste 10 minuten van een wedstrijd te komen bekijken. Ik begrijp dat we het allemaal wat drukker hebben gekregen, maar voor sommige dingen moeten we gewoon weer tijd maken.  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je