{{ message.message }}
{{ button.text }}

Maud: Vaderdag

Afbeelding blog 'Maud: Vaderdag'

Pas als een dierbare er niet meer is, kom je er achter dat er zo ontzettend veel momenten en dagen in een jaar zitten die je met je verdriet confronteren. 

Lieve Etienne,

Vandaag is het vaderdag, een confronterende dag omdat wij dit nooit met jou hebben kunnen vieren. Toen Sybil er nog niet was, vierden we vaderdag met onze vaders. Als ik er op terug kijk stonden we er nooit bij stil en voelde het misschien een beetje als een “last” in de zin van: “Pfff... Naar wie gaan we eerst? Heb jij nog aan een cadeautje gedacht? We blijven niet te lang, toch?” Dat zeiden we tegen elkaar want we genoten zo van elkaars aanwezigheid dat alle verplichte momenten als vervelend aanvoelden. 
Nu, sinds Sybil er is en jij er niet meer bent, besef ik pas hoe kostbaar zo’n dag is. Het gaat niet om de cadeautjes gekocht of geknutseld, het gaat niet om de tijd die je op zo’n dag even bij elkaar moet zijn, het gaat om het koesteren van een dierbare, in het geval van jou en mij indertijd, het koesteren van een van de belangrijkste personen die ons gevormd hebben, opgevoed hebben en vooral lief gehad hebben inclusief de momenten dat we zelf dachten het niet te verdienen. 
Sybil kwam vanmorgen stilletjes bij mij in bed, ze nestelde zich op jouw plek en aaide door mijn donshaar. “Mama? Ik heb een cadeautje voor papa maar hoe moet ik dat geven?” Ik draaide me naar haar toe met een glimlach. Ik zag een bezorgde blik in haar ogen van jou. “Dat is lastig lieverd, wat wil je ermee doen?” Ze liep naar haar kamer waar ze het verstopt had voor jou en sprong daarna weer op ons bed. Ze keek mij blij aan en ik was benieuwd wat voor plan ze had. “Mama, mag ik het aan jou geven?” Ik knikte en maakte hem open voor jou. Het was een eeuwenoud recept, de geverfde steen want papa is een kei. De juf had ook een kaart gemaakt en binnenin stond haar antwoord op de vraag van de juf: “Waarom is jouw papa bijzonder?” Het antwoord zorgde voor een warm gevoel gevolgd door brandende tranen. “Mijn papa is een engel, dat heeft niemand!” 
Een engel, dat was en ben je. Fijne vaderdag mijn lieve Etienne. 

Liefs, 

Maud en Sybil

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je