{{ message.message }}
{{ button.text }}

Manon Proper heeft een drieling en een tweeling kort op elkaar ...

Hoe dan?!?!?!

Afbeelding blog 'Manon Proper heeft een drieling en een tweeling kort op elkaar ...'

1. Wat is jouw lovestory?

Jorn en ik hebben elkaar leren kennen in New York in 2010. Ik woonde in NYC voor mijn MBA-opleiding en hij was op bezoek bij een gezamenlijke vriend van ons. We vonden elkaar meteen leuk, maar ik woonde daar en hij in Nederland. Na mijn studie verhuisde ik in januari 2011 naar Nederland en vanaf dat moment waren we officieel samen. In 2012 zijn we gaan samenwonen, in 2013 getrouwd, in 2014 kregen we de twins en in 2016 de triplets, haha!

2. Hoe is de rolverdeling thuis tussen jou en Jorn?

Momenteel werk ik niet, of althans, niet fulltime. Jorn wel, hij zorgt ervoor dat dat hele brood per dag op de plank komt. De momenten dat hij aan het werk is, neem ik thuis de honneurs waar. Zodra Jorn thuis komt van werk of in de weekenden, verdelen we de taken 50/50. Erg fijn dat ik niet een man heb die met de voetjes omhoog gaat zitten na een dag werken. Het zou overigens ook niet kunnen hoor, daarvoor is het echt te druk in huis!

Afbeelding blog 'Manon Proper heeft een drieling en een tweeling kort op elkaar ...'

3. Wat voor moeder ben jij voor je kinderen?

Van nature ben ik vrij rustig en niet snel gestresst (gelukkig maar). Ik vind het belangrijk dat er een fijne sfeer hangt in huis, dit straalt vind ik ook af op het gedrag van de kinderen. Ik probeer het daarom altijd zo gezellig mogelijk te maken voor iedereen, maar tegelijkertijd ben ik zeer consequent en ook streng voor ze. Ik denk dat het – zeker met zoveel kleine kinderen – heel belangrijk is om consequent te zijn. Kinderen moeten weten waar ze aan toe zijn, dat zorgt ook voor rust in de tent.

Never a dull moment, dat is wat ik heel erg leuk vind.

4. Wat vind je het leukste en wat het irritantste aan moeder zijn?

Kinderen zorgen voor zoveel gezelligheid in huis. Ze zeggen de grappigste dingen en ik lig vaak echt in een deuk om ze. Zeker nu ze wat ouder worden, vind ik het leuk om te zien dat je altijd karaktereigenschappen van jezelf of van andere familieleden in je kinderen terug ziet.

Het irritantste? NOOIT MEER KUNNEN UITSLAPEN!! Oh, wat zou ik het toch heerlijk vinden om weer eens een heel weekend in bed serietjes te kunnen kijken… maar dan wel met m’n vijf kinderen erbij natuurlijk! :)

Afbeelding blog 'Manon Proper heeft een drieling en een tweeling kort op elkaar ...'

5. Oke, even eerlijk … zonder au pair zou het toch niet gelukt zijn allemaal?

Momenteel hebben we geen au pair en zorg ik overdag in mijn eentje voor de kinderen. Dus het lukt zeker wel, maar ideaal is het niet. Ik kan nu bijvoorbeeld niet even de deur uit om boodschappen te doen. Zelfs toen we een au pair hadden kon ik niet zomaar alle kinderen bij haar laten, maar nam ik altijd de twins mee als ik boodschappen ging doen. Ik was dus vrijwel nooit in mijn eentje de deur uit. We zijn nu wel weer opzoek naar een au pair, aangezien de twins in april naar school gaan en ik het niet zie zitten om de triplets twee keer per dag mee te moeten nemen, om de twins weg te brengen en op te halen. Dat is een aardig logistieke onderneming! Ook wil ik graag meer tijd aan mijn blogsite "thenononotes" besteden en dat zou ik dan eindelijk kunnen doen!

6. Wat is het gênantste dat er ooit is gebeurd (afgezien van het afgaan of wisselen van de mutsjes)?

Dit is zeker niet mijn gênantste moment, maar dit gebeurde niet zo lang geleden: Zoals je zult begrijpen heb ik best vaak haast, moet alles snel en heb ik soms echt geen geduld voor getreuzel en geneuzel. Ik zeg dan ook vaak dingen tegen de kinderen in de trant van: “nou kom op, hier heb ik geen tijd voor” of “pff, dit duurt echt te lang”. Laatst stond ik in een winkel met Julie (die sowieso alles kopieert wat ze hoort) en we moesten even wachten op onze beurt. Na een minuut zei ze ietwat geïrriteerd tegen de mevrouw achter de toonbank “Pff, nou schiet eens op, even snel. Hier báál ik van!” Haha, oeps!

Afbeelding blog 'Manon Proper heeft een drieling en een tweeling kort op elkaar ...'

7. Wat is jouw allergrootste geheim?

Dat blijft geheim natuurlijk! Nee hoor, geintje. Ik zal je eerlijk zeggen, ik heb geen echt grote geheimen, geloof ik... Saai eigenlijk!

8. Wat is jouw gouden tip voor andere moeders?

Wees heel erg consequent, dat geeft heel veel rust voor je kinderen maar vooral ook voor jezelf! Ik heb tijdens de eerste maanden nadat de triplets geboren waren een boekje bijgehouden met tips. Af en toe plaats ik wat tips op mijn website. Wie weet hebben (aanstaande) moeders er iets aan.

9. Zijn de kinderen niet jaloers op elkaar als je je aandacht zo moet (ver)delen?

Nee hoor, eigenlijk valt dat heel erg mee. Er zijn natuurlijk wel eens momenten dat ze je allemaal echt nodig hebben. Zoals afgelopen weekend toen de triplets alle drie ziek waren. Maar deze momenten zijn zeldzaam. Ze vinden het dan overigens heerlijk om met z’n drieën naast mij of mijn man in bed te liggen/zitten en ze aaien elkaar dan ook de hele tijd, haha! Het verdelen van aandacht gaat heel natuurlijk.

Afbeelding blog 'Manon Proper heeft een drieling en een tweeling kort op elkaar ...'

Dilemma's

Poepluier verwisselen of kots opruimen? Poepluier verwisselen, for sure!

Nagellak of naturel? Nagellak!

Hakken of sneakers? Hmm, overdag absoluut sneakers, 's avonds sowieso hakken. Mag dat ook?

Vers gemaakt groentehapje of potje? Vers gemaakt! Reken maar eens uit hoeveel geld je kwijt bent als je voor vijf kinderen een potje open moet trekken, dan is de keuze snel gemaakt! (en het is veel lekkerder natuurlijk).

Muziek luisteren of lezen? Muziek luisteren, dan kan ik tegelijkertijd andere nuttige dingen doen

Als je twee mensen mocht meenemen naar een andere planeet… wie zou dat zijn? Trump en Obama. Erg benieuwd wat ze elkaar te melden hebben ;)

Afbeelding blog 'Manon Proper heeft een drieling en een tweeling kort op elkaar ...'

10. Wat zijn jouw 5 musthaves?

1. Goede make up! Ik vind mezelf echt net een stofdoek als ik niet wat make-up op heb. Het geeft me ook veel meer energie als ik er een beetje gezelliger uitzie. Make-up is dus een beetje mijn mentale oppepper ;)

2.  Een wasmachine en droger met extra inhoud. Het liefst een wasmachine waar je ook een kort programma mee kunt draaien. Ik deed na de geboorte van de triplets 6 a 7 wassen per dag. Inmiddels zijn dat er “maar” 3 a 4. Goede (zuinige) equipment is dan echt een must!

3.  Een vriezer met een hele grote inhoud. Wij hebben er eentje aangeschaft vlak voordat de drieling geboren werd en zonder dat ding zou ik echt gek worden. Als ik kook maak ik meestal extra zodat ik altijd maaltijden in huis heb. Erg fijn voor als de kinderen een keer eerder dan normaal beginnen te huilen omdat ze honger hebben. Niets is zo irritant als koken met huilende kinderen op de achtergrond! En aangezien ik niet zomaar de deur uit kan, ligt de vriezer helemaal vol met broden, vlees/kip en frozen fruits en veggies. Altijd iets in huis om een lekkere maaltijd mee te maken.

4. Fijne mooie truien en goed zittende spijkerbroeken. Ik vind het leuk om er goed uit te zien, maar m’n kleding moet wel comfortabel zijn als ik de hele dag met vijf kinderen in de weer ben.

5. Een goed glas wijn aan het einde van de dag! (Deze had ik misschien helemaal bovenaan moeten plaatsen.)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je