Snap
  • Kind

Mamma pappa pappa mamma

Het vreugde momentjecdat iedere moeder heeft als hun kind voor het eerst "mamma" zegt. Alleen is deze pappa daar niet zo blij mee.

De woordenschat van mijn zoon is nog niet te vergelijken met die van de dikke van dale. Maar ik weet zeker dat hij dit doet om ons te plagen. Het erge is, dat het hem nog goed lukt ook.

Sinds dat mijn zoon begint met praten heet ik pappa. Dat maakt het voor mijn man en mij een tikkeltje lastig, want wie van ons twee bedoeld hij nou? Braaf loopt mijn man naar hem toe, maar nee, dat is de foute pappa.

Maanden werken mijn man en ik er al aan om van mij mamma te maken. Tevergeefs, want iedere keer opnieuw schud mijn zoon zijn hoofd, zet zijn gemeenste glimlach op, tilt zijn hoofd een beetje schuin en zegt dan: "neehee, pappa!"

Tot vandaag.

Vanmiddag kwam mijn zoon met een grote glimlach op mij afgerent. "Mamma!" Riep hij enthousiast en ik keek mijn man verbluft aan. Zei hij dat nou echt?

We kwamen thuis en mijn zoon begint te spelen met zijn wagentjes. Na een paar minuutjes hoorden wij hem om zijn mamma vragen, dus ik liep al enthousiast naar de kamer. Hij keek mij aan en schudde zijn hoofd. Nee, dat is de foute mamma..

8 jaar geleden

Dank jullie wel voor de leuke reacties! We hebben dit nog niet getest bij opa en oma, maar inderdaad wordt oma ook gewoon opa genoemd. Het jammere nu is dat ik niet meer tegen mijn man kan zeggen dat het "zijn beurt" is om op te staan :D

8 jaar geleden

oo wat heerlijk om te lezen ik heb er echt om moeten lachen. Dat beloofd nog wat ;).

8 jaar geleden

Haha, ik weet zeker dat hier later nog veel om gelachen gaat worden door jullie. Ik moest gelijk even denken aan een serie dievroeger op tv was; dinosaurs. Hierin was een baby die altijd tegen de vader zei; not the mama! :D

8 jaar geleden

Mijn dochter haalt het ook vaak door elkaar. Ook oma en opa. Het lastige is dat we ook nog Peppa hebben (de tekenfilm) die erg populair is. Maar peppa is dus ook papa. Leuk geschreven. En op een dag zullen ze het vast wel begrijpen..toch?