Snap
  • Kind
  • Gezond

Mamatorial: Boef én brokkenpiloot

Mijn oudste zoon Mats heeft een nogal levendige fantasie. In een uur transformeert hij van politieman naar brandweerman.

Mijn oudste zoon Mats heeft een nogal levendige fantasie. In een uur transformeert hij van politieman naar brandweerman. Om vervolgens babytijger en dan weer mama-aap te zijn. Mats is een rauwdouwer en een echte boef. Maar ook vaak een brokkenpiloot…

Ook als Mats buiten speelt op het schoolplein of in de speeltuin, dan is hij in zijn fantasie een slingeraap die wild aan het klimrek slingert. Of als hij op zijn fietsje zit, dan crosst hij in sneltreinvaart de boeven achterna. Zijn fiets is natuurlijk een politiemotor!

Heerlijk, een kind met zo’n rijke fantasie! Maar je ziet de bui al hangen: zo nu en dan stort hij uit het klimrek of dondert hij van zijn fietsje…. En dan is het natuurlijk huilen geblazen. Mijn verbanddoos zit altijd tot de nok gevuld met pleisters in alle soorten, kleuren en maten, jodium en sterilon. Soms komt Mats er met een blauwe plek of schaafwond vanaf. Laatst werd ik door een vriendin (die een nogal ruige peuterdochter heeft) getipt op Arnikind Vallen en Stoten gel van VSM. De gel werkt heel verkoelend en kan je gebruiken als je kind zich gestoten heeft, een blauwe plek of een licht schaafwondje heeft. Het fijne vind ik dat het een natuurlijk middel is. Er zit calendula en arnica in. En: het is geschikt voor kinderen vanaf 0 jaar. Ideaal, want mijn tweede brokkenpilootje is 10 maanden en die is momenteel op ontdekkingsreis. Gisteren trok hij een zware houten auto van zijn grote broer van de kast. Een rode plek op zijn voorhoofd! Ik heb de gel er gelijk opgedaan.

Vooral nu het voorjaar is en de kinderen weer veel naar buiten gaan, is het handig om naast pleisters en jodium altijd een tube Vallen en stoten gel van VSM in je verbandtrommel te hebben.

10 jaar geleden

Hier ook zo'n brokkenpiloot in huis, ik denk altijd maar zo: hij leert in ieder geval hoe hij moet vallen. Het schijnt dat kinderen, die al jong vaak vallen, beter leren hoe ze zichzelf moeten opvangen. Handig als ze later boompjes gaan klimmen oid.