{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mama, wanneer begint de zomer?

Afbeelding blog 'Mama, wanneer begint de zomer?' Achtergrond blur afbeelding

Het was gisterenavond een beetje laat geworden. Nogal slaperig kwamen vanochtend de kids uit bed. Na een paar knuffels en een paar kusjes zeg ik: ’Ga je maar alvast aankleden’. Normaal gebeurt dit eigenlijk altijd direct. Maar vanochtend kreeg ik als antwoord: ‘Mam, ik moet nog even rustig wakker worden hoor’. Gelukkig hebben we daar tijd voor.

Een uurtje later zitten we op de fiets onderweg naar school. Het is frisjes en vooral heel grijs. Af en toe komt er een drupje uit de lucht vallen. De kinderen klagen niet. Wel zegt de oudste: ‘Mam, ik heb helemaal rode handen van de kou en toch voel ik het niet als heel erg koud’. Hij was helemaal verbaasd.

We fietsen even later langs de eendjes. ‘Hé’, zegt m’n dochter ‘de kuikentjes zijn niet klein meer. Ze zijn bijna net zo groot als hun moeder. En ze hebben geen donsveertjes meer’.

Even later hoor ik weer een enthousiaste opmerking. ‘Hé, we fietsen onder een parapludak van de bomen. Dat is pas handig. Worden we niet nat als het regent’.

We fietsen een vrij steile helling op. Zegt m’n zoon: ‘Mam, wanneer begint de zomer’. Ik geef aan dat dat nog precies een maand duurt. ‘Pfff, zo lang nog voordat de zon schijnt en het lekker warm is.’

We zijn de laatste maanden bepaald niet verwend als het om het zonnetje gaat en de warmte van haar stralen. We zijn die lange grijze, druilerige dagen een beetje zat aan het worden. En we houden ons maar positief voor dat het toch wel erg goed is voor de tuin:-)

Beginnen jullie kinderen ook iets van het weer te zeggen? Krijgen zij het ook in de gaten dat het wel heel lang duurt voordat we die lekkere lentedagen met veel zon en aangename temperaturen mogen verwelkomen? Ik ben weer benieuwd naar jullie ervaringen en reacties.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je