Snap
  • Kind
  • zindelijk
  • zindelijkheid
  • Maken

"MAMA-POEP-CEE-RENNEN"

Zindelijk worden

There we go; "MAMAAAAAAA, POEP, CEEE, RENNEN" Oh my lordie.. ben ik hier al aan toe? Blijkbaar mijn kind wel, help! 

Sinds Olivia een pop heeft mét een potje is het potje wel erg interessant. Al snel heb ik maar een potje voor haarzelf in huis gehaald. En ja hoor, ze ging erop zitten maar.. verder niks. Zoals ik hierboven al schreef, ik was hier eerlijk gezegd nog helemaal niet mee bezig en had dit voor een stadium later in m'n hoofd geparkeerd. Anyway, dit kan je ook niet negeren. Nee, hier moeten we wat mee toch?

De dag dat ik dit schrijf haalde ik Olivia op van de opvang en daar kreeg ik de heugelijke mededeling dat ze voor het eerst heeft gepoept op de wc! Oh my, oh my.. Bedenk even dat ze nog op de babygroep zit, stop it! Nou moet ik zeggen dat ik het afgelopen weekend het hele mama-poep-cee-rennen verhaal keer op keer heb gehad dus het zat er wel aan te komen. 

Ik vind het best lastig. Moet ik haar nu gelijk op de wc houden? Moet ik toch het potje nog gaan gebruiken? Moet ik van die zindelijkheidsbroekjes gaan gebruiken? Zal het zo doorgaan of zal ze er ineens weer klaar mee zijn? Moet ik haar op bepaalde momenten op de wc/potje zetten? Moet ik haar in haar blote billen laten rondlopen? Kreeg je maar een gebruiksaanwijzing bij de bevalling. 

Op onze blog heeft Anne eerder wat tips gedeeld voor het hele zindelijkheids-gebeuren: http://www.perfnotsoperf.nl/2019/01/10/little-love-zoe-zindelijk-worden/

Wat ik voor nu in ieder geval ga doen; go with the flow.. Ik ga niks pushen en als ze zelf iets aangeeft dan ga ik er in mee. Oh, en misschien schaf ik Little-Love-Zoë op het potje van VTech nog wel aan! 

Hoe is dit bij jullie kindjes gegaan? 

XOXO Astrid

4 jaar geleden

Ze was ruim twee toen ik dagelijks voor het badderen het potje aanbood. Even er op zitten. Soms wel, soms niet. Meer niet. Tot er een keer een plasje in kwam. Verbaal beloond en plasje bewonderd. Na een tijdje ging ze uit zichzelf op het potje. Toen zindelijkheidstraining gestart... volgens mij één of twee keer thuis in de blote billen laten lopen. We gingen in deze p eriode twee weken naar Frankrijk. Op de camping. Daar vond ze de toiletten erg interessant. Dus steeds met haar naar het toilet gegaan. Ze is zindelijk terugekomen van deze vakantie. Eigenlijk ook al nachtzindelijk, want de nachtluiers waren vanaf dat moment ook droog. Na een paar weken de luiers thuis ook in de nacht afgedaan. Twee of drie keer een nat bed gehad. Verder niet. Ze was toen ruin 2,5. Heb gewacht toen zij het echt wilde...

4 jaar geleden

Ik ben gewoon bij mooi weer, zoals komend weekend, buiten met haar gaan spelen in haar blootje met water en zand. Het potje erbij gezet en een blad opgehangen met 8 plaatsjes voor een sticker. Haar geprobeerd uit te leggen dat als ze plaste op het potje ze een sticker kreeg en bij 8 stickers een cadeau. Genoeg laten drinken vanwege het weer maar ook zodat er zich voldoende mogelijkheden voordoen. Paar keer mis gegaan maar goed je bent dan toch buiten. Alle keren die goed gingen juichen en klappen en sticker plakken. Ze had door dat het tot een cadeau zou leiden en hop 8 stickers in 1 dag hahahaha Dit werkte voor Lexi, uiteraard niet voor elk kind. Heb ook maar wat geprobeerd en toevallig het juiste gekozen. Na een tijdje over gegaan op de wc en toen dat lukte heb ik een step voor haar gekocht als grote en laatste beloning. Zij happy, wij happy!

4 jaar geleden

Hier was het ook go with the flow. Met twee kreeg ze interesse maar dat was zo weer weg. Met drie nog steeds geen plas oid op de pot of wc. Met 3.5 ging de knop om een binnen twee weken dag en nacht zindelijk. Het komt vanzelf als ze achttien zijn werken ze echt wel naar de wc ?