Snap
  • Kind
  • spelen
  • #school
  • #kleuter

"Mama, mag ik spelen?"

Welke ouder kent het niet? Dan kom je op school. Mega gehaast want eigenlijk zat je net in je flow met werken,het huishouden of wat dan ook. Mij lukt het in ieder geval maar steeds net om er te zijn voor ze de klas uit komen.  En dan komt het: "MAMAAAAA, mag ik speluuuuhhhh"??? 

Voor je een goede smoes kunt bedenken zit je weer vast aan een extra kind. Alhoewel, zij vindt het ook echt leuk om bij een ander te spelen. Thuis kan altijd namelijk. En dus regelmatig ga ik alleen met haar rugtas naar huis. Zonder haar gezellige gekwebbel en terug naar waar ik zo druk mee was. Eigenlijk ben ik die stemming dan ook kwijt. Op de 1 of andere manier vind ik het dan toch gezellig om samen even wat te drinken, bij te kletsen voor ze naar buiten duikt. 

Als er een vriendinnetje komt spelen heb ik altijd iets van een lichte paniek. Helemaal bij nieuwe vriendinnetjes. Zullen ze geen ruzie maken? Zal het goed gaan? Meestal zijn het fantastische meiden en is het erg gezellig. Soms zitten er minder leuke bij.  Die gaan smoezen of stoken. Als ik ergens de kriebels van krijg. 

Samen buitenspelen is vaak wel een dingetje. De kleine heeft een groep buurmeisjes die de hele dag samen zijn. Als er dan een "vreemde" bij komt vinden zij het over het algemeen allemaal gezellig, want iedereen neemt wel eens iemand mee. Maar voor de nieuweling is het best eng. Logisch ook. Deze meiden kennen elkaar door en door en als ze tegen elkaar schreeuwen betekent dat verder weinig, een nieuw kindje kan daar best van schrikken. Ik maak dan ook veel mee dat die graag naar binnen willen, en dat is ook best logisch. 

Hoe zit het met jou? Ga jij ook regelmatig naar huis met een rugtas in plaats van een kind?

4 jaar geleden

Haha ja! Zooo herkenbaar! Soms denk ik, nee kom ga lekker gezellig met mij mee naar huis... Maar aan de andere kant denk ik, ga maar lekker spelen kind!

4 jaar geleden

Hoi, mijn zoontje zit op school en heeft een leuk vriendje waar hij heel veel mee speelt. En ook bij elkaar! Das hardstikke gezellig soms is het idd zo dat je alleen met een rugtas naar huis gaat. Is juist leuk dat hij een vriendje heeft waar die buiten school ook mee kan spelen.