{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mama, Mag ik helpen?????

Mama, mama, mama, ikke doen, ik jou helpen?? Blieft, blieft??? Oke dan, jij mag helpen

Afbeelding blog 'Mama, Mag ik helpen?????' Achtergrond blur afbeelding

Nou je raad het vast al. Helpen. Mijn dochter is nu 3 en wilt altijd helpen. Ze is maar een aantal uur per dag wakker (zie andere blogs, titel Vermoeid Vermoeid Vermoeid) dus in de tijd dat ze er is wilt ze graag helpen. 

Geloof me, ik wil dit bevorderen en haar altijd laten helpen maar soms gaat dat gewoon niet. 

Soep maken. 

Mama ikke snijden, nee schatje je bent nog te klein, al gauw geef ik haar een komkommer die ze met een plastic mesje kan snijden. "nee MAMA, ik wil JOUW mes" zegt ze dan. Waarop ik weer "nee schatje, je bent nog te klein, misschien over paar weekjes" 'NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE schreeuwt dochterlief en gooit der plastic mesje door de keuken" Mijn gedachte, dit is waarom je geen scherp mes krijgt, als ze boos wordt krijgt ze een woede-aanval (tantrum noemen wij ze) en gooit ze "meestal" met de voorwerpen die dan in de buurt zijn. Je snapt het al, wil geen mes gooiend kindje! Na der woede-aanval kalmeert ze en wilt dan even knuffelen. Oke we knuffelen even en we kunnen verder. 

Poging 2

De soep moet toch echt klaar dus we pakken het nu op een andere manier aan. Ik vraag "kom je bij me staan, dan mag jij op de stoel staan, ga ik achter jou staan en dan doen we samen snijden" Zielig antwoord " oke dan" OK, dit kunnen wij is mijn gedachte. Ik pak haar hand, het meest botte mes die wel scherp oogt en we pakken de champignons (makkelijk om te snijden) en wat een plezier heeft ze. Snijden snijden snijden zingt ze, en voordat we het wisten het hele bakje gesneden en ene blije mama maar ook een blije dochter :) Die zit, dat hebben we goed opgelost :) 

Hopelijk gaat dit de volgende keer ook goed.. Mama heeft hoop :) en dat is een begin. Ik kijk er naar uit naar de volgende bak/kook momenten:) 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je