Snap
  • Kind

Mama, Mag ik helpen?????

Mama, mama, mama, ikke doen, ik jou helpen?? Blieft, blieft??? Oke dan, jij mag helpen

Nou je raad het vast al. Helpen. Mijn dochter is nu 3 en wilt altijd helpen. Ze is maar een aantal uur per dag wakker (zie andere blogs, titel Vermoeid Vermoeid Vermoeid) dus in de tijd dat ze er is wilt ze graag helpen. 

Geloof me, ik wil dit bevorderen en haar altijd laten helpen maar soms gaat dat gewoon niet. 

Soep maken. 

Mama ikke snijden, nee schatje je bent nog te klein, al gauw geef ik haar een komkommer die ze met een plastic mesje kan snijden. "nee MAMA, ik wil JOUW mes" zegt ze dan. Waarop ik weer "nee schatje, je bent nog te klein, misschien over paar weekjes" 'NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE schreeuwt dochterlief en gooit der plastic mesje door de keuken" Mijn gedachte, dit is waarom je geen scherp mes krijgt, als ze boos wordt krijgt ze een woede-aanval (tantrum noemen wij ze) en gooit ze "meestal" met de voorwerpen die dan in de buurt zijn. Je snapt het al, wil geen mes gooiend kindje! Na der woede-aanval kalmeert ze en wilt dan even knuffelen. Oke we knuffelen even en we kunnen verder. 

Poging 2

De soep moet toch echt klaar dus we pakken het nu op een andere manier aan. Ik vraag "kom je bij me staan, dan mag jij op de stoel staan, ga ik achter jou staan en dan doen we samen snijden" Zielig antwoord " oke dan" OK, dit kunnen wij is mijn gedachte. Ik pak haar hand, het meest botte mes die wel scherp oogt en we pakken de champignons (makkelijk om te snijden) en wat een plezier heeft ze. Snijden snijden snijden zingt ze, en voordat we het wisten het hele bakje gesneden en ene blije mama maar ook een blije dochter :) Die zit, dat hebben we goed opgelost :) 

Hopelijk gaat dit de volgende keer ook goed.. Mama heeft hoop :) en dat is een begin. Ik kijk er naar uit naar de volgende bak/kook momenten:) 

9 jaar geleden

tja met een brace snijden is niet echt makkelijk, je kan geen kant op. Zo af en toe heb ik die ook nodig als ik mijn pols overbelast heb. Het liefst doe ik dat ding dan weer uit als ik de beweging in mijn pols(en) nodig heb. Gelukkig kan ik me dat veroorloven. Ik bedenk me ineens, ik een een kinderbestekje gekregen (vanaf 3 jaar) van bino er staat ook twinkids en zwilling J.A. Henickels op de doos. Ik denk dat het uit een betere huishoudzaak komt. Er zit een mes in dat zo bot is dat je er een boterham mee kan snijden en de punt is goed afgerond. Je dochter kan zich daar geen pijn aan doen en toch zachte dingen snijden. Door het huisje van een tomaat zal niet lukken maar ik denk wel door het vruchtvlees. Ze kan er mee gooien zonder zichzelf of een ander te verwonden. De website is www.zwilling.com. Ach heel af en toe verwennen is zo gezond al is het maar met iets simpels. Het lachende gezicht is dan zoveel waard :)

9 jaar geleden

Er bestaan wel gekleurde messen voor kinderen maar denk dat die leeftijd 6 jaar en ouder is, en 3 vind ik nog beetje jong. Ik moet juist vlijmscherpe messen (lees japanse messen) gebruiken omdat ik geen kracht heb ik rechterhand en een brace draag waarin mijn pols ook zit. Ik kan dus niet duwen en een bot mes heeft weinig nut, helemaal bij wortelen. Leuk he, van de week vond ik ineens kinder eieren op de toonbank bij de kassa, ik kijk naar dochter en krijg een grote glimlach terug met ook kopen, centjes betalen. Oke dan vooruit.....deze ene keer dan. Dan mag mama wel even smelten :) maar meestal is het goed opletten wat er gekocht word en wat ook echt opgegeten wordt. Bedankt voor je berichtje.

9 jaar geleden

hahaha leuk he als je kindje wil helpen. Andreas wil ook graag helpen en soms werkt het wel en soms niet. Hebben we net boodschappen gedaan en vind ik als ik hem uit het karretje haal nog een pakje spekjes in de kar. Nouja dan meer deze ook afrekenen. Gelukkig gaat dat heel makkelijk bij een biowinkel ale buurtsupper. Gek idee maar zijn er geen messen die jullie allebei kunnen gebruiken dus goed snijdend maar niet te scherp? Ik ben er nog niet zo in thuis maar misschien weet iemand dit wel.