{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mama ik wil zaadjes planten!

Afbeelding blog 'Mama ik wil zaadjes planten!'

Jawel hoor Mama en Pim hebben een leuke, leerzame en eetbare hobby! Afgelopen weekend zijn we gestart met onze moestuin! Wie van jullie vind het ook zo geweldig om eigen groente en fruit kweken? 

We hadden al een beetje een eetbare tuin we hebben een appel en peren (mini)boom en we hebben wel 2, rode bessen struiken en kruisbessen. Deze werden al door mama gebruikt voor de Echte Limburgse vlaaien ( ook een hobby van mama). 

Dus nu gaan we samen leren hoe een moestuin te maken en deze te onderhouden. Ik heb heel het internet afgelezen voor informatie, hoe deden we dat ook al weer toen we nog geen internet hadden? Leuke tip Facebook pagina  Moestuin beginnen. 

We hebben al heel wat gezaaid en geplant in onze tuin. Aardappelen, ( wisten jullie dat je in een emmer een aardappel kan planten en je dan een hele kilo aardappels krijgt, leuk voor als je maar een kleine tuin of zelfs balkon hebt) uien, knoflook dit zijn wel makkelijke groente, vandaag hebben we nog sla plantjes, paprika, bloemkool en broccoli gehaald. Dat was voor ons als beginner een beetje makkelijker! We hebben binnen op onze vensterbank al  wat voor geplant, Tomaatjes daar is mijn zoontje dol op, Paprika plantjes ging niet zo geweldig, wortelen , en kruiden. Ik ben benieuwd of we deze zomer heerlijk uit onze eigen tuin kunnen eten?

Mama  wilde nog bloemen in onze tuin dus dat werden zonnebloemen .  Zijn in de zomer mooi, en in de herfst en winter lekker voer voor de vogeltjes in onze tuin. 

Heeft er van jullie nog iemand tips voor onze moestuin? We horen het graag......

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je