{{ message.message }}
{{ button.text }}

"Mama, ik wil op de grote kasee!"

Bijna 2,5, prima in staat op een potje te plassen, maar zindelijk worden, ho maar!

Afbeelding blog '"Mama, ik wil op de grote kasee!"' Achtergrond blur afbeelding

Ik weet het, net als zoveel moeders, ieder kind ontwikkelt in zijn eigen tempo. Mijn dochter was (al) 11 maanden toen ze ging kruipen, 13 maanden toen ze voor het eerst ging staan, met 19 maanden kon ze pas lopen....ik heb het rustig afgewacht en het kwam laat, maar ze ging het vanzelf doen. Met praten is het een buitengewoon vlugge zoals ik al een keer schreef in een eerder blog. Maar zindelijk worden.....ook al weer zoiets!

Vorig jaar juni (7 maanden geleden!).....prachtig weer, het zwembad stond in de tuin en ze plaste en poepte voor het eerst op het potje! Joehoeeeee hoe blij kan je zijn een drol op te moeten ruimen! Inmiddels is ze bijna 2,5 en kan uitstekend plassen op een potje. Ze vraag zelfs regelmatig of ze op de "grote kasee" (grote WC) mag en dan kan ze prima plassen. Niet eens op een kleine bril, ik mag haar gewoon vasthouden! 

Nu weet ik uit advies van het consultatiebureau dat je zindelijkheid niet kunt dwingen. Er zijn 3 eisen:

- kindje moet het kunnen - spieren beheersen om te plassen en poepen op commando - CHECK!

- kindje moet het willen - zelf vragen om naar de WC of het potje te gaan - CHECK!

- kindje moet het doen - ook als het moet poepen - HELAAS

Ik zet haar dus met regelmaat op het potje, maar het gaat nog lang niet vanzelf. Ik weet dat het goed gaat komen, ooit! 

Oh ja, ik zou graag gaan voor een humane methode........geen methodes waarbij je een kindje bewust in de broek laat plassen of je 3 dagen met kind thuis opsluit, verwarming op 30 graden en kind 3 dagen in zijn blootje alles onder laten plassen/poepen (JA, dat is ECHT een methode die te vinden is op internet!). 

Iemand tips??

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je