{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mama, ik wil een meisje zijn…

​Ik zag het al aankomen. Mijn stoere knul wilde net als zijn grote zus prinsessenjurken aan, spelen met poppen en lipstick op.

Afbeelding blog 'Mama, ik wil een meisje zijn…'

Het begon toen hij niet langer meer wilde spelen met zijn autootjes en ook zijn stoere racewagen stond al een tijdje in de hoek te verstoffen. In de H&M loopt hij regelrecht richting de meisjesafdeling en ook thuis plundert hij met regelmaat de kast van zijn grote zus. “Waarom mag zij wel rokjes aan”, roept hij verontwaardigd als ik hem weer in een stoere spijkerbroek met T-shirt hijs. Ook heeft hij regelmatig nagellak op (gestolen van zijn grote zus) en wil hij het liefst liefsheersbeestjesoorbellen.

Nu wordt hij boos als ik het over ‘mijn zoon’ heb. Ook in het openbaar. Tegen vreemden roept hij dat hij een meisje is en wordt hij boos als mensen zeggen dat hij een jongen is. Ook bij de kapper begon hij laatst hysterisch te huilen. Hij wil namelijk, net als zijn grote zus, lang haar. Maar ik eiste dat zijn piekerige haar dat meer weg had van een matje werd getransformeerd naar een stoer jongenskapsel, inclusief stekeltjes en gel. Meneer heeft de hele middag niet tegen me gepraat en vond mama maar stom. Maar wat moet ik anders?!

Mijn man zegt dat het een fase is. Dit gaat wel weer voorbij zegt ‘ie. Maar ik heb er weinig vertrouwen in. Hij is er zo van overtuigd dat hij eigenlijk een meisje hoort te zijn.

Ik heb documentaires bekeken en artikelen gelezen op internet, maar ik heb geen idee wat ik ermee aan moet. Brad Pitt en Angelina Jolie hebben het geaccepteerd van hun dochter (of eigenlijk nu zoon). Zij/hij heeft een jongenskapsel en draagt jongenskleding, maar ik weet niet of ik dit wel aankan. Mijn lieve, stoere knul opeens een meisje?! Is het echt een fase zoals mijn man zegt of wil hij oprecht een meisje zijn? Ik weet het even niet meer…  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je