{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mama, ik kan niet slapen

Mama? Ik kijk op de klok 02:48

Afbeelding blog 'Mama, ik kan niet slapen'

"Mama, ik kan niet slapen". Ik draai me naar de wekker 02:48. Met heel veel tegenzin stap ik uit bed en breng mijn oudste zoon terug naar zijn kamer. "Ga maar gewoon liggen en denk aan iets leuks, dan val je vast wel in slaap". Ik wilde al weg lopen maar hij riep me terug. "Maar mama ik durf niet te slapen want mijn tand zit los en straks slik ik hem in als ik slaap". Na even aan de tand gewiebeld te hebben wist ik dat deze nog goed genoeg vast zat en dat hij zich geen zorgen hoefde te maken.
02:55 "Mama? Maaammmaaaa! Wat nu dan weer. "Ik kan niet slapen". Ik begin een beetje geirriteerd te woren. "Ik had toch gezegd gaan liggen en aan iets leuks denken" leg ik een beetje ongeduldig uit. Mijn zoon kijkt naar de grond. "Ja maar mama, mijn neus zit dicht en als ik door mijn mond adem gaat mijn tand heen en weer". Tja vindt daar maar eens een antwoord op. Weer leg ik mijn zoon in bed en geef aan dat hij echt moet proberen te slapen want mama en papa moeten morgen gewoon werken.
3:01 de ander "Mama, ik moet plassen". "Ga dan gewoon je hoeft dat niet te komen zeggen". "Ja maar het licht is uit en dan durf ik niet". "Doe dan het licht aan en doe onze kamerdeur dicht". zeg ik en ik draai me weer om. 3:02 "Mama, ik kan niet slapen want N. heeft het licht op de overloop aan gedaan". Zucht!
En om 6:30 gaat mijn wekker. Doodmoe en met een humeur om op te schieten laat ik de hond uit, maak de broodtrommeltjes klaar, zoek de kleding bij elkaar en vul de gymtas. Dan moeten ze uit bed. En wat denk je.... beide liggen diep in slaap en het is hard werken om ze wakker te krijgen en op tijd klaar voor school. En aangezien ik na zo'n nacht ook niet de snelste ben......
Bijna weekend!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je