{{ message.message }}
{{ button.text }}

mama.......dat lus ik niet.....tja, is er dan ook iets wat je wel wilt eten?

Wat is een goede aanpak om je kinderen een gezonde maaltijd te laten eten. Jackstek heeft al verschillende aanpakken geprobeerd. Lees meer!

Afbeelding blog 'mama.......dat lus ik niet.....tja, is er dan ook iets wat je wel wilt eten?' Achtergrond blur afbeelding
Inmiddels zijn we 3 kinderen verder..... en nog steeds blijft het lastig om het juiste evenwicht te vinden als het gaat om het warme prakje. Onze oudste is altijd erg gemakkelijk geweest wat eten betreft, geen drama's en geen ongezellige maaltijden. Vervolgens kwam nummer 2 en zij had daar duidelijk een andere mening over. Van huis uit was ik gewend: eten wat op tafel komt, al is het maar een paar hapjes.... iets anders krijg je niet. Ik heb deze regel overgenomen maar het heeft heel veel moeite... ongezellige maaltijden en tranen gekost om dat consequent vol te houden. Hoewel we van alles deden om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken,... verschillende bereidingswijzen... zelf meehelpen enz enz... Zo gingen we het niet meer doen... was ons besluit bij nummer 3. Ze is nu 6 en eet wat groente betreft meestal maar 1 hap en aardappels en vlees iets beter. Het laatste jaar komt er wat verandering in haar eetgedrag en wil ze af en toe wel wat proberen. Dochter nummer 2 daarentegen is nu 8 en dol op groenten, ze eet zowat alle soorten en dan ook nog een flinke hoeveelheid.

Tips voor eten?

Dus vragen we ons af..... is dat nu onze aanpak geweest die succes heeft gehad of ligt het meer aan het kind zelf..? Heel actueel want dochter nummer 4 heeft ook een aanpak nodig, maar...help....welke ???? Er zijn vast veel meer moeders die met dit probleem worstelen, je wilt tenslotte ook dat je kinderen vooral gezond leren eten...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je