{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mama, als ik groot ben krijg ik ze ook

Als meisje zijnde krijg je er vroeg of laat mee te maken. De een vind het leuk, de ander schaamt zich er voor.

Afbeelding blog 'Mama, als ik groot ben krijg ik ze ook' Achtergrond blur afbeelding

Borsten. Ik weet nog goed dat die van mij begonnen te groeien. Ik vond er niets aan. Ik verstopte ze onder een grote wijde trui. Niemand mocht ze zien. Natuurlijk had mijn moeder het allang in de gaten, maar ze liet het aan mij over wanneer ik er aan toe was om er over te praten. Om het onderwerp meer bespreekbaar te maken, kocht ze op eigen initiatief een mooi stoer sport topje voor mij. Mijn reactie? Hoe haalde ze het in haar hoofd om dat zomaar voor mij te kopen! Hoe gênant! Boos nam ik het 'ding' mee naar mijn kamer. Naarmate de minuten verstreken bekeek ik het 'ding' met andere ogen. Ik voelde eraan en hield het voor mijn lichaam. Ik bekeek mezelf in de spiegel. Helemaal zo gek nog niet. Uiteindelijk had ik het aan en voelde het goed. In de loop van de weken liet ik mijn moeder tussen neus en lippen door merken dat het topje (ik noemde het liever zo, behaatje vond ik vreselijk) wel goed zat. Mijn moeder pakte de hint goed op en kocht er nog een paar voor me.

Een jaar lang kocht mijn moeder mijn topjes. Toen werd het toch echt tijd voor een echte beha (het woord kon ik eindelijk zonder schaamrood uitspreken). Zonder mijn mama aan te kijken vroeg ik of ze met me mee wilde naar de lingeriewinkel. Dat wilde ze wel. En daar stond ik dan. Met mijn mama tussen de vele soorten behaatjes. Ze vertelde me over de soorten, met beugel of zonder, met vulling, zonder vulling, strapless, met bandjes en cupmaten. Er ging een wereld voor me open. Een vriendelijke dame kwam ons helpen en samen zochten we mijn eerste echt bh uit. Een mooi en lief exemplaar met bloemetjes en strikjes. Stiekem was ik toch wel trots op mezelf. Dat had ik maar mooi gedaan! Inmiddels ben ik heel wat wijzer in de wereld van de lingerie. Cupmaten, vullingen, beugels, ik weet er alles van.

Ik hou van mooie en comfortabele lingerie. En bij het kopen daarvan krijg ik tegenwoordig weer advies. Niet van mijn moeder. En ook niet van een irritante verkoopster. Nee, ik heb mijn eigen kleine adviseur. Mijn Diva is namelijk erg geïnteresseerd in alles wat maar te maken heeft met borstjes. Meerdere keren per dag zegt ze tegen mij dat ze ook borstjes heeft. En wil ze even aan die van mij voelen, want die zijn zo lekker zacht. Voor de goede orde: dat doet ze alleen bij mij en zonder mijn kleren uit te trekken. Ik heb haar geleerd dat het niet netjes is om zomaar bij iemand aan de borstjes te zitten en al helemaal niet om zomaar een shirt uit te doen. Punt. Laatst zat ze bij haar (hoog)zwangere tante op schoot. Ze keek eens goed naar haar tante en zei opeens: “Jouw borstjes zijn groot hoor.” Dus....

Afijn, borstjes zijn momenteel de bom bij onze Diva. Net als bh's. Ze pakt ze gerust uit mijn kast om mee te spelen. Ze gebruikt ze dan niet waarvoor ze bedoeld zijn. De cups zijn namelijk superleuke bootjes om haar knuffels in te doen. Of ze worden gebruikt als hangmat voor haar popje. Kan natuurlijk ook. Niet alleen vrouwen hebben borstjes volgens Diva. Ook mannen hebben dat. Al zijn die wel veeeeeeel kleiner, zoals ze zelf zegt.

Laatst liep ik samen met mijn kids op de ondergoed afdeling van de Hema. Komt Diva opeens naar me toe met een mooie bh in haar handen. Maatje 85F. Uhm, nee schat, dat is niet mijn maat. Hang maar weer terug. Vervolgens komt Kleuter, die ook mee was, ook met een bh aanzetten met de vraag of dit dan wel de goede maat is. Nee lieverd, maar 75A is ook mijn maat niet. Ondanks dat ze er beide compleet naast zaten wat betreft de maat, hadden ze wel oog voor de kleur en design.

Ik ben benieuwd hoe Diva over een paar jaar over borstjes denkt. Want ooit zal ze zelf ook krijgen. Hopelijk kunnen we dan samen een mooie eerste bh voor haar kopen. Als ze dat wil natuurlijk. Want duh, ik ben wel haar moeder en sommige dingen wil je gewoon niet met je moeder doen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je