{{ message.message }}
{{ button.text }}

"Mam, het geeft écht niet als ik zere tenen heb!"

De zoektocht naar de perfecte schoen

Afbeelding blog '"Mam, het geeft écht niet als ik zere tenen heb!"'

Het leed dat schoenen kopen heet

Het is de eeuwige discussie met mijn dochtertje Kiki (5 jaar) als we schoenen gaan kopen: gaan we voor kwaliteit of uiterlijk? Mijn dochter kiest uiteraard voor het laatste, ik ben meer voorstander van het eerste. Veel moeders zullen het met me eens zijn als ik zeg dat het me niet verbaast als schoenen er na een week al afgetrapt uitzien! Echt zonde, dus: we gaan voor kwaliteit! 

Natuurlijk vind ik het belangrijk dat mijn dochter met plezier haar schoenen draagt. Kiki is een stoer meisje dat precies weet wat ze wil: sneakers maar dan wél met bloemen/glitters/lampjes. Hoewel, een week later kan ze zomaar voor zwart-witte ballerina's gaan (in de winter)... Je begrijpt: voor we er samen uit zijn moeten we eerst een heel proces door. 

De praktijk

We lopen de schoenenwinkel in met een op het eerste oog simpele missie: een leuke maar tevens goede schoen uitzoeken. Kiki en ik hebben allebei andere ideeën in ons hoofd, blijkt al snel. Het gaat ongeveer zo:

Waar ik op let: Kan Kiki zelf de schoen aantrekken, bijvoorbeeld met een rits of met klittenband?
Kiki kijkt rond en wijst naar een paar schoenen: Wat een mooie veters! Ja, felle kleuren scoren altijd goed.

Waar ik op let: Zit er een stevige zool onder de schoen zodat ze er lekker op kan staan?
Haar reactie: WOW HAKKEN!!! Die wil ik mama! 
Ik: Ehmm nee Kiki, daar kijken we over 15 jaar wel een keer naar.

Ik vraag me af: Is de maat wel goed? Kun je er nog een beetje in groeien?
Haar reactie: Maar mama dit is het allerlaatste paar en ze zijn zo mooi! Ik vind zere tenen echt niet erg!

Waar ik op let: Zijn de schoenen gemaakt van goed materiaal?
Kiki is ondertussen een zweetschoen van dun nepleer aan het passen...

Ik bedenk me: Zijn er ook schoenen die waterdicht zijn?
Kiki ziet schoenen met gáten (ja echt, ze bestaan) en is er helemaal wég van!

Een laatste voorwaarde: Is het een goed merk zodat ik weet dat de schoenen goed blijven?
Kiki ziet prachtige schoenen waarvan ik denk... Hmm die lijken eigenlijk wel te voldoen aan al mijn eisen!

Afbeelding blog '"Mam, het geeft écht niet als ik zere tenen heb!"'

De Test 

Op dat moment kwam de verkoopster bij ons staan. Toen ik samen met haar de schoen aan mijn pittige test onderwierp bleek deze erg goed uit de bus te komen. De schoen is mooi, stevig, makkelijk schoon te maken, makkelijk instapbaar, waterdicht en van goede kwaliteit.

Ze vertelde mij dat de schoenen van het merk Red-Rag zijn. Eindelijk een merk dat begrijpt wat een moeder én kind zoeken in een schoen! We liepen met een blij gevoel de winkel uit en met het volle vertrouwen dat de volgende zoektocht een stuk makkelijker zal verlopen. We hebben eindelijk ons merk gevonden!

Red-Rag

De schoenencollectie van Red-Rag is heel uitgebreid. Er zit altijd wel een schoen bij die past bij de voeten en het karakter van jouw kind, zelfs al voor de allerkleinsten. Ook voor stoere en eigenwijze jongens hebben ze te gekke schoenen. De schoenen hebben écht een onderscheidende stijl. Wees alleen niet bang om op te vallen, want dat zul je zeker doen met de schoenen van Red-Rag!

Een aantal favorieten: 

Afbeelding blog '"Mam, het geeft écht niet als ik zere tenen heb!"'

1) Toffe witte sneakers met glittergroene accenten

Afbeelding blog '"Mam, het geeft écht niet als ik zere tenen heb!"'

5) Schattige/sportieve sneakers met bloemen

Afbeelding blog '"Mam, het geeft écht niet als ik zere tenen heb!"'

2) Stoere jongenssneakers - ook in blauw en zwart verkrijgbaar!

Afbeelding blog '"Mam, het geeft écht niet als ik zere tenen heb!"'

3) Sportieve sneaker met witte zolen en stoer design

Afbeelding blog '"Mam, het geeft écht niet als ik zere tenen heb!"'

4) Veterschoentjes met felle rode kleur 

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Red-Rag, maar de inhoud ervan is van onszelf.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je