{{ message.message }}
{{ button.text }}

Machteloos en boos!

3 jaar is hij, een prachtig gevoelig mannetje. Dat hij doof is hebben we destijds vrijwel meteen geaccepteerd.....

Afbeelding blog 'Machteloos en boos! ' Achtergrond blur afbeelding

3 jaar is hij, een gevoelig mannetje wat erg zijn veiligheid nodig heeft. Heeft moeite met veranderingen. 8 weken oud was hij toen we kregen te horen dat hij doof is. We hadden er verdriet om, maar accepteerde t vanaf t moment dat we het te horen hadden gekregen. Het verdriet werd ook minder we hebben immers een prachtig gezond mannetje. Het verdriet is er nu weer, maar niet het verdriet over zijn doof zijn, maar het verdriet over jezelf zo machteloos voelen.

3 jaar en 3 maanden was hij toen hij afgelopen augustus startte op school. 3 dagen per week. 3 jaar en 3 maanden sochtends om 7.15 klaar staan met zijn trolley gevuld met z'n lunch en schriftjes. Om

Vervolgens in te stappen in de taxi op weg naar school 60 km verderop. We hebben t zo getroffen met zijn chauffeuze! De vertrektijd vonden we wat vroeg, maar was nodig om hem op tijd op school te krijgen. 16 uur smiddags kwam de taxi weer voor rijden met hem erin. Er waren wat opstartproblemen, hij moet enorm wennen, moest zijn veiligheid vinden en vooral in het ritme komen. Het lukte hem en ons om in het ritme te komen. De opstartproblemen verdwenen en we kwamen in een lekker ritme waarbij hij zich lekker voelde.

Dan veranderd de route van de taxi, ipv 16 uur is hij pas ineens om 16.45 thuis. Hij wordt dwars, zoekt grenzen op, slaat veel, slaapt amper tot niet. De eerste dag van de nieuwe route direct gebeld met de vervoerder dat dit hem niet ging worden. We vinden hem te laat thuis! We kregen daar niet de reactie die we gehoopt hadden dus de gemeente gebeld. Daar wel de reactie waar we zo op hoopte. Totdat ze contact opnam met de vervoerder! We moeten het aankijken was haar oordeel. Want de vervoerder zegt het binnen 60 min te kunnen rijden. We kijken nu een week aan. We hebben een mannetje wat oververmoeid is, wat weer extreme buien heeft. Alles waar we zo aan gewerkt hadden is in 1 x teniet gedaan door een koppige vervoerder en gemeente die het nodig vinden om dingen te gaan uitproberen over de rug van een driejarige. En dat maakt ons boos! Zo vreselijk boos! Als je de route invoert in de routeplanner komt er al een reisduur van 75 min uit, en dat is zonder te rijden naar de andere scholen. Waarom blijven ze dan volhouden het in 60 minuten te kunnen rijden?

Vandaag woensdag, yes lekker vrij. Heerlijk n dagje niks. We hebben onze afspraken afgebeld. Normaal is de woensdag een heerlijk ontspannen dag. Nu zitten we met een oververmoeide 3 jarige die het zo nodig heeft om bij te slapen! Vandaag zouden ze weer contact met ons opnemen, benieuwd of ze t werkelijk doen!

We hebben ons wel voorgenomen dat als er geen andere route komt we hem na de kerstvakantie lekker thuis houden. School prima maar niet ten koste van ons mannetje. Zelf halen en brengen is geen optie omdat er nog een jonger broertje rondhuppelt in huis, het zou tegenover hem niet eerlijk zijn.

Ik voel me ellendig en dit zijn de dingen die wij niet in de hand hebben. En dat maakt t dat je je zo gigantisch machteloos voelt! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je